Workshops

PLANNING WORKSHOPS

PLANNING WORKSHOPS

INTRODUCTIE VERPAKKINGSVRIJ LEVEN

Prijs / persoon: 15€ incl BTW

Nog geen data bekend

 

ZERO WASTE HUISHOUDEN

Donderdag 17 Februari 18:45-20:45 - nog plaatsen vrij  Was een succes !

Donderdag 10 Maart 18:45-20:45 - nog plaatsenvrij Uitgesteld.

Prijs / persoon: 37€ incl BTW EN incl huishoudproducten die worden gemaakt tijdens de workshop

Locatie workshops "Zero Waste Huishouden"

hELLO Food Concept Store

Mulslaan 32

1820 Steenokkerzeel

Inschrijven

Stuur een mailtje naar hello@mission-nature.be met vermelding van je naam en de gewenste datum.

Zero Waste Lifestyle

Het aannemen van een zero-waste life style vraagt toch wel een serieuze wijziging van je mindset. Niet eenvoudig om ermee te starten en vooral om ermee door te gaan. Anne-Michaëlle en Sven bieden net daarom hulp aan diegenen die ermee wensen te starten en niet goed weten waar te beginnen. Door workshops en lezingen aan te bieden, geven ze  een ruim beeld van wat je zoal kan doen. Daarin vinden ze het ontzettend belangrijk om eigen ervaringen te delen. Want hoe begin je er nu daadwerkelijk aan? Ze blijven ervan overtuigd dat vele individuele inspanningen uiteindelijk naar een groots resultaat kunnen leiden en zo ons klimaat en onze natuur kunnen ontlasten.

In hun workshop Introductie Verpakkingsvrij Leven starten ze bij het begin: ze leggen je uit wat de uitgangspunten van zero waste zijn en hoe de theorie in de praktijk omgezet kan worden. Verder geven ze een heleboel praktische tips zodat je meteen aan de slag kunt gaan. Voorkennis of ervaring is niet nodig. Zette je reeds je eerste stappen, maar zit je nog met een heleboel vragen? Geen probleem, ze voorzien voldoende tijd zodat jullie al je vragen op hen kunnen afvuren.

De sessies duren ongeveer twee uur en worden over het algemeen ’s avonds gehouden. De workshops worden steeds op facebook pagina van Mi'ssion Nature aangekondigd en je kan je er dan ook op inschrijven.

 

Specifieke workshops

Naast deze introductie sessies worden er ook praktijkgerichte workshops georganiseerd. In de workshops "Zero Waste Huishouden" worden diverse producten en accessoires gemaakt met de deelnemers (o.a. wasproducten, verpakkingsmiddelen, poetsdoeken, ed…). Men onderscheidt workshops “light” en workshops “full”. Waar bij in de eerste soort een mix van presentatie en praktijk workshop plaatsvindt, wordt in de tweede soort enkel praktijk workshop gehouden, waarbij het zèlf maken van allerlei spullen centraal staat. Na deze workshops nemen de deelnemers hun zèlf gemaakte onderhoudsproducten mee naar huis.


Voor de allerkleinsten worden er zero waste namiddagen georganiseerd die een perfect alternatief zijn voor diverse verjaardagsfeestjes (binnenspeeltuin, bowling, ed.). De kinderen worden aangeleerd om herbruikbare poetsdoeken, bulkzakjes, verpakkingsmateriaal te maken en dit gecombineerd met een hapje en een drankje. Na afloop krijgen de kinderen hun afgewerkte stukjes mee.

Begeleiding scholen, bedrijven & organisaties

Ook staat Mi’ssion Nature ter beschikking van scholen, bedrijven en diverse organisaties, die ten behoeve van hun leerlingen/medewerkers info sessies of workshops wensen te organiseren. Ook is Mi’ssion Nature in staat om bedrijven en organisaties te begeleiden doorheen een zero waste project, gaande van een analyse van de situatie, naar een actie stappenplan tot het adviseren voor een zero-waste beleid. Ook praktijk gerichte workshop voor organisaties behoort tot de mogelijkheden.
Het spreekt dan ook vanzelf dat Mi’ssion Nature graag naar de klanten toe gaat, om aldaar de lezingen/workshops te verzorgen. De locatie en de inhoud van het programma kan eenvoudigweg samen besproken worden.

 

Mis onze promoties niet

Weetjes & aanbiedingen