BLOG

BLOG MI'SSION NATURE BULK LAB

18 JULI 2020 - 2 AUGUSTUS 2020

18 JULI 2020 - 2 AUGUSTUS 2020

ZOMERVAKANTIE ! We zijn er even tussen uit. Even wat tijd voor het gezin en voor wat ontspanning. Tot binnenkort !

17 JULI 2020

17 JULI 2020

Het mosselseizoen is begonnen...en ja hoor. Mi'ssion Nature en Bols&Co, mosselgroothandel van Kampenhout Sas, gaan samenwerken ! Overheerlijke Zeeuwse mosselen vanaf augustus in een glazen herbruikbare verpakking. De verpakking werd getest en we zullen de Goudmerk mosselen aanbieden in porties van 1kg.

12 JULI 2020

12 JULI 2020

Op vraag van verscheidene klanten zijn we zoek gegaan naar een mooi aanbod van vis. De speciaalzaak Vis&Dis uit Keerbergen is met ons in het project zero waste gestapt en daarom mogen we dan ook met enige trots aankondigen dat we vanaf begin augustus starten met verschillende vis-artikelen: zalm op vel, kabeljauw op vel, garnaal- en kaaskroketten, gerookte zalm en zelfs een vispannetje. En dit volgens ons principe van zero waste: verse vis in de nu reeds vertrouwde glazen verpakkingen, perfect om te voldoen aan de hoge hygiënische eisen voor vis.

4 JULI 2020

4 JULI 2020

We hebben de handen uit de mouwen gestoken en zijn begonnen aan de verfraaiing van de afhaal hall. Inkom geschilderd, leeggoed zone van plaats veranderd, kasten en bar klaargemaakt om producten te ontvangen. We evolueren stillaan naar een afhaalpunt MET mogelijkheid om producten "on the shelf" ter plaatse te kopen. Handig indien men iets was vergeten te bestellen...

24 JUNI 2020

24 JUNI 2020

Eerste audit voedselinspectie FAVV geslaagd. Plots stonden ze voor de deur, onaangekondigd, hoffelijk doch zeer zakelijk, zoals controleurs horen te zijn. Toch altijd wat spannend zo'n eerste controle: doe ik het goed, heb ik destijds alle instructies aangaande hygiëne en voedsleveiligheid goed begrepen en in praktijk omgezet? Wel, ja ! De temperatuur van de frigo's en diepvries was OK, de houdbaarheidsdata in de voorraadproducten waren niet overschreden, de algemene hygiëne was in orde...Een goed rapport dus. Jullie kunnen gerust zijn, de voedselveiligheid is bij ons gegarandeerd.

16 JUNI 2020

16 JUNI 2020

Mi'ssion Nature investeert in een bedrijfsauto waarmee we meer zichtbaar worden in de regio. Vandaag trots de auto in ontvangst mogen nemen bij de garage Jennes te Machelen. Prima service en goede begeleiding in het beslissingsproces naar een nieuwe auto. Het werd een electrische VW Golf: 100% electrisch, geen ontploffingsmotor meer... resoluut voor de toekomst gekozen. Tot gauw "on the road"...

11 JUNI 2020

11 JUNI 2020

BIO - audit door Certisys. Dit was voor mij de eerste Bio-audit sinds de opstart begin oktober 2019. Toch altijd weer een speciaal moment, waarbij je "gecontroleerd" wordt. Men checkt je ingangscontrole, men checkt je producten in voorraad, met vergelijkt aankopen en verkopen van Bio producten uit de boekhoudkundige stukken en men neemt willekeurig een product mee voorb labo onderzoek (effectieve afwezigheid van pesticiden enz...). Het is allemaal vlot verlopen, de auditor was aangenaam verrast en meldde me achteraf dat hij voelde dat alles netjes onder controle was. Altijd fijn om horen en om van buitenaf de bevestiging te krijgen dat we goed bezig zijn.

8 JUNI 2020

8 JUNI 2020

We klinken op de 900ste Facebook volger ! Dit zijn 900 personen die bewust bezig zijn met Zero Waste en die geloven in ons concept. Bedankt allemaal om ons dagelijks te volgen, te liken en ... te bestellen. Steeds meer mensen vinden de weg naar ons afhaalpunt en appreciëren de verruiming van ons aanbod. Bij deze bedanken we dan ook iedereen die ons steunt, bij ons bestelt, ons raad geeft en ons aanspoort om verder te doen en waarom niet ook elders in het land een dergelijk initiatief te nemen... Bedankt !

7 JUNI 2020

7 JUNI 2020

Nieuwe producten. De laatste twee weken ben ik druk bezig geweest om nieuwe producten aan onze webshop toe te voegen (zie ook blogpost 22 mei): om en bij de 80 nieuwe referenties in totaal. En de respons van de klanten is heel fijn: bijna elke bestelling bevat nu ook één van deze nieuwe referenties. Dit motiveert ons om ons aanbod nog verder te verruimen, zodat de consument op termijn "al" zijn/haar boodschappen bij Mi'ssion Nature kan doen. En zeg nu zelf: wat is er leuker dan onbezorgd je boodschappen doen en weten dat je na het afhalen "verpakkingsvrij" naar huis kan keren. Wij zorgen er voor !

29 MEI  2020

29 MEI 2020

Net bericht gekregen van Too Good To Go dat we sinds de opstart 100 maaltijden gered hebben van de vuilbak. Door onze overschotten tijdig van de hand te doen, vermijden we dat we slecht geworden fruit, groenten of andere artikelen de vuilbak in moeten kieperen. Ook dat is ZERO WASTE: vermijden dat je zaken moet wegsmijten ... En we doen er mensen nog plezier mee ook. Een pakketje met een waarde van 12,5€ wordt aan 3,99€ verkocht. De uitgespaarde afvalberg vertegenwoordigt een reductie van 250kg CO², hetgeen overeenkomt met de vervuiling van een rit tussen Amsterdam en kopenhagen. Goed dus voor de planeet en goed voor sommigen hun portemonee...

 

22 MEI 2020

22 MEI 2020

Nieuwe producten ! Na 7 maanden wordt het tijd om een tweede golf nieuwe producten in de webshop in te voeren. Eind november 2019 hadden we een kleine 50 nieuwe artikelen toegevoegd. Nu gaan we voor minstens 80 nieuwe artikelen. Kwestie van het online shoppen aantrekkelijker te maken en de nieuwsgierigheid van iedereen wat aan te wakkeren. Met de zomer voor de deur komen er extra fruitsoorten bij, bereidingen zoals kip curry en krablsa, frisse BIO dranken alsook leuke dressings voor bij de salades... Dit is slechts een greep van de nieuwigheden. En natuurlijk nog steeds zonder enige plastic-verpakking. Hou in de verschillende productcategoriën de subrubriek "Nieuw" in de gaten, want dààr worden de nieuwe producten eerst in ondergebracht. Veel plezier met de ontdekkingen...

15 MEI 2020

15 MEI 2020

Vandaag weer de E-Bike van stal gehaald: een levering in Steenokkerzeel op 5km van Bulk Lab. Altijd prettig om te zien dat een levering in deze tijden zo geapprecieerd wordt. Dit was ook de bedoeling: mensen helpen om in deze vreemde tijden op een veilige manier hun boodschappen thuis te bezorgen. Fijn is ook om te zien dat er geen misbruik gemaakt wordt van het feit dat de leveringen nu tijdelijk gratis zijn... op deze manier kunnen we de mensen die het nodig hebben, steeds helpen.

11 MEI 2020

11 MEI 2020

Eindelijk ging mijn hoofdleverancier van herbruikbare glazen verpakkingen IKEA weer open. Ik heb niet tè lang moeten wachten alvorens ik binnen kon. De voorraad weckpotten 0,5L en de rechthoekige lage bakjes is aangevuld. De verkoop kan weer gestaag gaan groeien, no limits !

10 MEI 2020

10 MEI 2020

MOEDERDAG. Dit wordt voor iedereen waarschijnlijk de meest bizarre Moederdag ooit. Vele mama's worden dan ook virtueel in de bloemetjes gezet of sommigen krijgen bloemen "geleverd" vermits ze zelf overhandigd krijgen er voor velen nog niet inzit. Mi'ssion Nature heeft via sociale media ideeën voorgesteld, waarop enkele klanten positief hebben gereageerd: een verrassingsmand samenstellen met diverse leuke producten voor mama. Zo hebben we ook enkele mama's gelukkig gemaakt met verpakkingsvrije cadeautjes...

27 APRIL 2020

27 APRIL 2020

De lente is in het land: hoog tijd voor aardbeien en asperges. Voor het eerst sinds onze opening begin oktober 2019 kunnen we aardbeien en asperges aanbieden, van Belgische bodem en BIO. Benieuwd wat het wordt: de smaaak, de constante aanvoer, de prijzen die nog moeten dalen... kortom onze nationale moet trots het gaan waarmaken.

21 APRIL 2020

21 APRIL 2020

Vandaag onze 800ste volger op Facebook morgen verwelkomen ! Eigenlijk best trots. Bedankt lieve mensen. Hopelijk blijven wij onze klanten en volgers inspireren om de "zero waste" life style verder aan te houden en door te geven aan onze kinderen. Het zijn zij die het hard nodig gaan hebben om hun toekomstige leefomgeving aangenaam en gezond te houden. Duurzaam omspringen met alle materialen, of het natuurlijke materialen zijn of kunstmatige... verantwoord leven biedt de meeste kansen op een gezonde toekomst.

17 APRIL 2020

17 APRIL 2020

Vandaag de eerste PMD vuilbakzak van het jaar 2020 buitengezet. Wat zit er zoal in? Hoofdzakelijk blikjes kattenvoer voor onze "bejaarde" kat, die we in haar oude dag willen verwennen met lekker eten...Voor de rest zitten er nog wat "verdwaalde" drank blikjes in en restanten van plastic flessen huishoudproducten die we nog hadden staan. Het duurt lang vooraleer alle plastic flacons uit de voorraadkasten opgebruikt zijn. Gaat het ons lukken om ook zoals in 2019 slechts twee PMD zakken te vullen? We gaan een tandje moeten bijsteken...

10 APRIL 2020

10 APRIL 2020

Bijna een maand al leven we in "lockdown light". Al blijft Zero Waste onze drijfveer, graag leg ik nu de nadruk op het gemak en de veiligheid om bij ons de boodschappen te doen: geen lange wachtrijen, weinig contact met andere mensen (dus minder risico op besmetting), alles staat klaar, een groot deel is BIO, verswaren zijn van topkwaliteit en voor een groot deel lokaal. Zeg het voort en stuur gerust de buren, kennissen en vrienden naar ons om Mi'ssion Nature Bulk Lab eens uit te proberen. Wat betreft de verpakkingen kan ik goed blijven draaien: de verpakkingen komen vlot terug (maar blijf ze binnenbrengen) en ik heb enkele verpakkingen gewijzigd waardoor we nu met z'n allen iets minder "rechthoekige lage bakjes" gebruiken.

 

2 APRIL 2020

2 APRIL 2020

Sinds het uitbreken van het Corona virus en de verstrengde maatregelen die hierop volgden, zijn jullie talrijk om de weg naar onze Zero Waste afhaalshop te vinden. Online bestellen, veilig je boodschappen ophalen, zonder plastic verpakking huiswaarts keren en lokale handelaars steunen. Daarbij nog lekkere BIO groenten, fruit en droge voeding...en verse producten van lokale leveranciers. We combineren moderniteit en degelijkheid van onze voeding. De toekomst, zeker nu...Het aantal leveringen aan huis neemt gestaag toe, en de oudere personen zijn ons hier dankbaar voor, op deze manier beschermen we hen.

19 MAART 2020

19 MAART 2020

Sinds de verstrengde maatregelen rond het coronavirus zijn het aantal bestellingen drastisch gestegen: bedankt lieve klanten om aan ons te denken. We hopen dat we alle nieuwe klanten kunnen blijven inspireren: lokaal, bio, online bestellen en afhalen...en dit alles verpakkingsvrij. Nu de economie zich terugplooit naar de essentie van het leven, wordt duidelijk wat onze kracht is.

13 MAART 2020

13 MAART 2020

Ons afhaalpunt blijft ondanks de verstrengde corona maatregelen gewoon open. Wij hebben desondanks ook onze hygiënische maatregelen verstrengd bij het klaarmaken van de bestellingen:

-we wassen onze handen nog meer dan tevoren

-we dragen permanent latex handschoenen.

Om hulpbehoevenden bij te staan in deze moeilijke periode bieden we bij een bestelling vanaf 80€ tijdelijk gratis levering aan huis met onze bakfiets tot max 10km van ons afhaalpunt te Kampenhout tot 15 april.

4 MAART 2020

4 MAART 2020

Vandaag hebben we onze eerste restafval vuilzak van 2020 buitengezet. We zijn wat ontgoocheld dat het al zo vroeg op het jaar moest, maar de eindejaarsfeesten en -maaltijden zijn toch niet altijd zo zero waste als we ze zouden wensen...

We zijn wel nog steeds in de runnig om ons niveau van verleden jaar, slechts 5 restafval vuilzakken, te evenaren. Dit zou nog steeds een succes zijn, als men zich herinnert hoeveel zakken we vroeger niet buiten zetten...

Onze PMD is nog lang niet vol... dus hier loopt het goed.

Ook wij bestellen bij Mi'ssion Nature, en dit helpt enorm om de plastic afvalberg te verminderen.

25 FEBRUARI 2020

Tijdens de maand februari hebben we zo'n 500 flyers bedeeld in de straten en de wijken rondom de site van het Labo Café, waarin Mission Nature gevestigd is.

 

6 FEBRUARI 2020

6 FEBRUARI 2020

Mi'ssion Nature gaat zijn 5de maand in. Het is een geweldig avontuur, waarbij alles wat we tot hiertoe bedacht en opgezet hebben ook daadwerkelijk functioneert. Het allerleukste is het contact met klanten, met jullie: we hebben dezelfde doelstelling en dat voelt prettig. Single-use plastic verpakkingen moeten echt onze wereld uit, willen we dat onze kinderen en kleinkinderen in een leefbare wereld kunnen blijven opgroeien en evolueren.

Na 4 maanden testdraaien en opstarten, is het tijd om een ruimer publiek aan te spreken. We beginnen met de inwoners van Kampenhout uit de Brouwerijstraat en aanpalende straten alsook de inwoners uit de wijk Ter Bronnen. Zij hebben onze flyer in de bus gekregen en hopelijk worden ze getriggerd ...

In de komende dagen en weken zullen we de andere wijken van Kampenhout en Berg informeren over ons uniek concept: Zonder Zorgen Zero Waste.

31 JANUARI 2020

31 JANUARI 2020

Vandaag leveren we iets origineels: geschenkjes voor een babyborrel. Hoe leuk is dit ! Een klantenkoppel organiseert dit weekend een babyborrel ter gelegenheid van de geboorte van hun kindje. Ze maken deel uit van de zero waste community, die we stilaan hebben opgebouwd met onze klanten en vroegen ons naar een ,origineel "zero waste" presentje om na de babyborrel aan hun vrienden en kennissen mee te geven. Samen gebrainstormd en dit is het geworden: 30 potjes Muesli mix en 30 potjes Snoep mix (de traditionele Joris muisjes, beertjes en mandarijntjes) verpakt in herbruikbare glazen potjes. Wanneer men de potjes terugbrengt, ontvangt men een tegoedbon, waarmee de volgende aankoop weer net iets leuker wordt...ZERO WASTE ZONDER ZORGEN

28 JANUARI 2020

28 JANUARI 2020

Afgelopen week hebben we aan jullie, onze klanten, een oproep gedaan om suggesties en aanbevelingen te formuleren omtrent een tweede assortimentsuitbreiding. De eerste had medio november - begin december plaatsgevonden. De respons was leuk en we zijn dan ook blij dat er zo constructief is mee gedacht. Bedankt hiervoor !

We denken er aan om een klantenavond te organiseren in de nabije toekomst, waar we naast het proeven van onze klare gerechten en dranken uit ons assortiment, ook een gezamenlijke brainstormingssessie zullen organiseren om de prioriteiten van deze tweede assortiments uitbreiding samen te bepalen.

Als tweede deel van de avond voorzien we een uitwisseling van tips & tricks aangaande de zero-waste lifestyle. Jullie waren ook talrijk om dit te vragen. Van elkaar leren versterkt het community en samenhorigheidsgevoel. Jullie horen nog van ons aangaande deze avond.

21 JANUARI 2020

21 JANUARI 2020

Deze week belonen we onze klanten afhalers. Elke afhaler krijgt een proevertje mee, ofwel enkele koekjes van Sweet Little Belgium uit Tildonk, beter bekend van het merk Betty & Albert, ofwel wat chocolade van onze leverancier NAO uit Brussel, die heerlijke chocolade maakt op duurzaam verantwoorde en biologische wijze. Hiermee willen wij onze trouwe klanten bedanken voor hun zero waste engagement. Dit alles in een leuk glazen potje, natuurlijk herbruikbaar !

10 Januari 2020

10 Januari 2020

Tijdens de maand december heeft Mi'ssion Nature 25 porties gered via het online platform Too Good To Go. Ook dit is zero waste: vermijden dat voedsel in de vuilbak terechtkomt, als je dan toch eens wat over hebt.

30 December 2019

30 December 2019

Na een dag inventaris in Bulk Lab (verplicht nummertje einde jaar) even frisse neus halen en naar huis lopen. Prachtige zonsondergang in onze mooie gemeente Kampenhout.

21 & 22 December 2019

21 & 22 December 2019

Net voor de feesten genieten van één van de mooiste kerstmarkten van Europa: Keulen ! Hier geen plastic, maar alle glazen en bekers met statiegeld (2,5€ / beker). Alles smaakt zo veel beter in echte glazen en keramische bekers. En of je ze terugbrengt... dit systeem werkt perfect en het straatbeeld is proper...niets slingert op de grond. Zero waste, het kan en het moet...

17 December 2019

17 December 2019

Het einde van het jaar is in zicht. Onze restafval vuilbak is bijna vol...maar het is nog maar de 2de restafval vuilbak die we gaan buiten zetten sinds we terug zijn uit zomervakantie. Ja, U leest het goed, sinds begin augustus is dit nog maar onze tweede restafval vuibak. Hopelijk halen we het tot einde jaar. Dan zal onze teller op 5 vuilbakzakken staan voor 2019 ! Voor een gezin met 5 kinderen is dit niet slecht, zou ik zeggen. Dan spreken we nog niet over de PMD vuilbak: 2 tot nu toe...Minder plastic afval vergaren is echt mogelijk en binnen handbereik, zonder aan kwaliteit in te boeten. Je aankooppatroon aanpassen is wat elke burger zou moeten doen, en wat elke burger kan doen...met Mi'ssion Nature Bulk Lab doe je aan Zero Waste Zonder Zorgen.

16 December 2019

16 December 2019

Kerst nadert en dus hoog tijd om Bulk Lab afhaalpunt op te smukken. Alle kerstversiering in de Kringloopwinkel van Vilvoorde gehaald. Zero Waste = Re-use...en je draagt sociaal ook je steentje bij. We maken het gezellig in de Brouwerijstraat te Kampenhout...

12 December 2019

12 December 2019

Europa doet wel degelijk iets aan het klimaat door een beleid te ontwikkelen om onze regio te behouden van erger, zelfs al lijkt het alsof er niets gebeurt... Maar het gaat traag, heel traag. Dit promotiefilmpje van Europa geeft een beeld van wat de ambities zijn en wat de maatregelen zijn, doch nu moeten ze nog waargemaakt worden. Ieder individu kan en moet zijn steentje bijdrage, hoe klein die ook is. Alle kleine beetjes helpen en ... het voordeel van een individuele aktie is "elke dag opnieuw kan je beslissen om iets te doen en als je al eens een dag mist, kan je gewoon de volgende dag opnieuw ervoor gaan". Jij beslist.

11 December 2019

11 December 2019

Vandaag zèlf boodschappen gedaan: zowel bij Mi'ssion Nature als bij De Plukheyde. Alles wat je nodig hebt, is hier te vinden. Volledig verpakkingsvrij - geen single use plastic meer...en BIO. Iedereen kan op deze manier zijn of haar steentje bijdragen aan een schonere wereld.

4 December 2019

4 December 2019

Zero Waste is ook het minimaliseren van overschotten… maar als die er toch zijn, komt het er op aan om ze alsnog te gebruiken voor iets nuttigs. Vandaag heeft Mi’ssion Nature Bulk Lab zich aangesloten bij Too Good To Go, het online platform dat overschotten aanbiedt aan zéér lage prijzen, om alsnog producten aan te bieden alvorens ze weg te gooien…  Vanaf vandaag worden twee verrassingspakketten voor een waarde van 12€/ pakket aangeboden voor 3,99€ / pakket. Bij Mi’ssion Nature Bulk Lab zullen hoofdzakelijk fruit, groenten en kruidenierswaren zoet & zout aangeboden worden...Try it en laat je verrassen.
 

3 December 2019

3 December 2019

Vanmorgen eerste bestelling voor thuislevering ontvangen.

Morgennamiddag wordt dus de eerste rit met electrische bakfiets gemaakt: een mijlpaal voor Bulk Lab !

 

28 November 2019

28 November 2019

Vandaag heeft Europa de noodtoestand voor het klimaat uitgeroepen. Een symbolische actie zou men zeggen. Neen, vergis U niet: het is tijd dat we met zijn allen beseffen dat we iets moeten doen. Elk individu KAN dit...wij bij Mi’ssion Nature bieden de mogelijkheid om zonder zorgen plasticvrij je boodschappen te doen. Een kleine stap die, als ze navolging krijgt, grote resultaten kan opleveren.