BLOG

BLOG MI'SSION NATURE BULK LAB

9 JULI 2022

9 JULI 2022

KRANTENARTIKEL "SVEN SLUIT VERPAKKINGSVRIJE WINKEL: IK BLIJF GELOVEN IN DIT CONCEPT".

Een laatste interview aan de geschreven pers, die me tijdens dit hele traject heeft gevolgd. Klik op volgende link om het artikel te lezen Nieuwsblad 9 juli 2022

Met een voldaan en trots gevoel sluit ik dit hoofdstuk af. Het vooropgestelde business plan is op één zaak na volledig uitgekomen, hetgeen betekent dat het concept leefbaar en haalbaar is, doch er moet voldoende volume zijn, lees voldoende klanten. En gezien de lage "conversiegraad" (dit is het percentage mensen dat daadwerkelijk de stap zet naar verpakkingsvrij winkelen) moet het concept verhuisd worden naar een grote agglomeratie.

Wanneer ik een investeerder bereid vind om het te realiseren, spring ik weer mee ...want "IK BLIJF GELOVEN IN DIT CONCEPT"

 

4 JULI 2022

4 JULI 2022

MI'SSION NATURE kondigt vandaag aan dat het verhaal stopt op 15 juli 2022 met volgende tekst gericht aan de klanten:

Lieve klanten,

Ik zal maar direct met de deur in huis vallen: ik heb beslist om de stekker uit Mi’ssion Nature te trekken.

Het is een fantastisch avontuur geweest; we hebben samen met jullie geschiedenis geschreven, daar ben ik van overtuigd, maar de groei zette zich niet door. Na 2,5 jaar moest ik nu eenmaal een beslissing nemen.  Een onderneming moet voldoende inkomen genereren om een zelfstandig ondernemer zoals ik in levensonderhoud te kunnen voorzien. Door een uitblijvende groei is dit helaas niet mogelijk gebleken.

Samen met jullie hebben we een nieuw concept in de markt gezet, dat zelfs het 13u Nieuws van VTM heeft gehaald alsook de geschreven pers heeft geïnspireerd. Jammer genoeg bleek het bijzonder moeilijk om de grote massa te bereiken.

Niettegenstaande deze moeilijkheid hebben we tóch meer dan 100 gezinnen, waaronder jullie,  weten te overtuigen om op regelmatige basis hun boodschappen bij ons te doen, waardoor we samen de afvalberg konden reduceren. Naast het vermijden van plastic verpakkingen, wisten we ook verswaren van topkwaliteit te leveren. Dit mede dankzij de samenwerking met lokale handelaars, die gewonnen waren voor ons nieuwe concept.

Onze online shop is in die bijna 3 jaar uitgegroeid tot een heuse online supermarkt met méér dan 1.000 artikelen, die mede dankzij jullie ideeën en voorstellen is blijven groeien qua aanbod.

De samenwerking met de universiteiten U Hasselt, KU Leuven en VUB hebben ons verdere inzichten gegeven in de marktacceptatie en de drempels van verpakkingsvrij boodschappen doen. Mede hierdoor zijn we begin van dit jaar overgeschakeld van een netwerk van afhaalpunten naar thuisleveringen, hetgeen een succes was op vlak van kostenbeheersing en klantenbeleving. Echter bleef het bijzonder moeilijk om nieuwe klanten te vinden.

Een verhuis naar een grootstedelijke omgeving en een aanzienlijke marketing inspanning zouden nu de logische stap zijn naar een doorbraak. Jammer genoeg ontbreekt het mij persoonlijk aan voldoende financiële middelen om dergelijk project te realiseren.

Ik stop Mi’ssion Nature daarom “in de diepvries” om, wie weet, later terug te laten ontdooien wanneer ik een investeerder bereid vind om er samen tegenaan te gaan.

De website zal vanaf donderdag 14 juli op non-actief gezet worden.

Vrijdag 15 juli aanstaande wordt de laatste afhaaldag (dus laatste bestellingen worden nog tot woe 13 juli middernacht aanvaard). Vanaf begin augustus zal de voorraad aan droogwaren, huishoudproducten, dranken ed. te koop worden aangeboden

Ik wens jullie nadrukkelijk te bedanken voor het vertrouwen dat jullie mij gaven alsook de vriendschap en sympathie die ik heb mogen ontvangen tijdens de talrijke afhaal- en levermomenten.

Het ga jullie goed en we komen elkaar beslist nog wel tegen in onze prachtige streek.

Sven en Anne-Michaëlle

Oprichters Mi’ssion Nature

10 JUNI 2022

10 JUNI 2022

Afhaalmoment uitzonderlijk op de Avondmarkt. Samen met de Plukheyde hebben Koen en ik een gemeenschappelijke stand bemand op de Avondmarkt van Kampenhout. Uitzonderlijk en bij wijze van stunt werden, voor zij die het wensten, de boodschappen afgehaald op de markt. Er was veel volk, meer dan we verwachtten. Bij het publiek voelde je dat iedereen blij was om buiten te komen na die bijna 3 jaar corona-leed. Het weer was fantastisch en iedereen blij gezind. Met deze aktie hebben we aan het bredere publiek kunnen tonen hoe "korte keten groenten" en "verpakkingsvrije boodschappen" werken.

1 JUNI 2022

1 JUNI 2022

Mi'ssion Nature gaat op zoek naar investeerders & business partners om het verpakkingsvrije boodschappen concept uit te breiden en te doen groeien. In het 3de bestaansjaar is Mi'ssion Nature klaar om een volgende stap te zetten. Het vernieuwende concept werd de afgelopen twee jaar in de markt gezet (weliswaar lokaal in Kampenhout) en ge-fine-tuned om er een goed werkend winkelconcept van gemaakt te hebben, dat de klant volledig ontzorgt op vlak van plastic verpakkingen en dat de klant lokale kwaliteit en tijdswinst geeft.

We zijn klaar om naar een grotere aglomeratie uit te breiden, waar het concept volledig tot ontplooiing kan komen. Doch hiervoor zijn financiële & menselijke middelen nodig, die wij momenteel niet hebben.

Innteresse? Neem zeker contact met ons op...

22 MEI 2022

22 MEI 2022

Tuinkringloop dag te Kortenberg. Op zondag 22 mei 2022 van 10 tot 17 u. organiseren de kringloopkrachten in samenwerking met de milieudienst een Kringlooptuindag en Plantenbeurs in het Park van de Oude Abdij Kortenberg. Deze belevingsbeurs voor jong en oud bundelt verschillende initiatieven rond ecologisch en duurzaam leven. Mi'ssion Nature neemt ook deel aan dit initiatief Een ideaal evenement om ons winkelconcept aan een groter publiek toe te lichten.

19 MEI 2022

19 MEI 2022

Het Laatste Nieuws online platform heeft twee artikels gepubliceerd rond het thema "Mei Plastic vrij". Heel fijne artikels waarin verschillende winkel concepten worden toegelicht die elk op hun wijze "verpakkingsvrij winkelen" promoten. Mi'ssion Nature mocht hier dus ook niet ontbreken. Link naar twee artikels: artikel 1      en      artikel 2

De wereld is in volle verandering, traag maar gestaag.

17 MEI 2022

17 MEI 2022

De 3 KU Leuven studenten hebben vandaag hun Bachelor proef voorgesteld. Ze hebben in opdracht en in samenwerking met Mi'ssion Nature en marktonderzoek uitgevoerd naar de drempels van verpakkingsvrij winkelen en de algemene motivatie en attitude van de doorsnee consument ten aanzien van verpakkingsvrij winkelen.

We hebben enkele concrete verbeterpunten aangereikt gekregen om de "winkel beleving" te verbeteren van de klanten alsook hebben we een goed beeld gekregen van de algemene kijk van de "man in de straat" ten aanzien van het verminderen van wegwerp plastic verpakkingen. Op dit vlak is er nog heel veel werk aan de winkel waar zowel de overheid als de groot distributie een grote riol is weggelegd. Doch de consument zal ook zijn kleine steentje moeten bijdragen, hetgeen ook al geen eveidentie blijkt te zijn...

15 MEI 2022

15 MEI 2022

Mi'ssion Nature in search of Investors. In het derde jaar van haar bestaan heeft Mi'ssion Nature het model uitvoerig kunnen uittesten en fine-tunen. We hebben een vast klienteel kunnen uitbouwen in de regio en we hebben ons omringd met lokale leveranciers die één voor één kwaliteitsproducten leveren uit de regio. Kwaliteit is één van onze drijfveren, naast natuurlijk het verpakkingsvrij aanbieden van boodschappen. We wensen dit model nu verder te ontwikkelen en daarom willen we met Mi'ssion Nature naar een stedelijke omgeving trekken. Dit kunnen we echter niet alleen...bij gebrek aan personeel en financiële middelen.

Daarom gaan we vanaf nu op zoek naar potentiële investeerders en business partners die het Mi'ssion Nature concept mee verder wensen te ontwikkelen met ons.

Onze oproep werd ook gupliceerd op het online platform "Made in Vlaams Brabant"

De "Quest for Growth" is gestart.

 

26 APRIL 2022

26 APRIL 2022

Eco Lifestyle beurs Markant te Haacht.

Ook in de regio Haacht willen we aan het publiek ons concept van verpakkingsvrij winkelen tonen.

Je ontdekt er aanbieders van biologische producten of diensten rond het eco-thema. De standhouders zijn alvast heel divers, voor ieder wat wils en boordevol inspiratie voor een eco 'way of life'!
Iedereen is welkom, je hoeft geen Markant-lid te zijn. Breng dus zeker ook vriendinnen, kennissen of buren mee. De organisatoren verrassen jullie graag met allerlei nieuwe ontdekkingen. Eco is makkelijker dan je denkt en je draagt zonder het te beseffen bij aan een gezondere wereld.

23 APRIL 2022

23 APRIL 2022

Mi'ssion Nature staat op de Tuin- en Bio Markt te Kampenhout. Een ideale gelegenheid om ons concept aa de bevolmking te tonen. Tegelijkertijd bieden we enkele van onze producten te koop aan, zodat bezoekers direct van onze producten kunnen proeven.

We bemannen de stand samen met De Plukheyde, onze leverancier van korte keten BIO groenten.

15 APRIL 2022

15 APRIL 2022

Leven volgens de seizoenen...zoals vroeger. Nu de lente echt begonnen is, wordt het groenten- en fruitaanbod eindelijk weer ruimer. Genoeg kolen gegeten tijdesn de winter. Dit is waar, maar eigenlijk normaal. We moeten terug groenten leren eten volgens de seizoenen...de seizoenen doen ons groentenaanbod variëren en het gaat vanzelf.

Onze BIO boer Koen van De Plukheyde en onze Groothandel Biofresh hun assortiment wordt vanaf nu wekelijks uitgebreid. Hou onze webshop in de gaten...

31 MAART 2022

31 MAART 2022

De vrije Universiteit Brussel doet beroep op Mi'ssion Nature om Master studenten Handelswetenschappen te coachen.

Met enige trots mag ik me "coach" noemen voor een aantal Master studenten van de VUB bij het begeleiden van hun Master proef.

Een drietal studenten hebben het thema "verpakkingsvrije boodschappen" gekozen en benaderen het onderwerp elk vanuit een ander oogpunt:

-het ontbreken van verpakking en de gevolgen ervan op marketing vlak,

-de invloed van sociale druk op verpakkingsvrij boodschappen doen (kan dit een hefbooeffect teweeg brengen zoals bij het dragen van een auto gordel en zoals bij roken),

-het hygiënisch aspect bij verpakkingsvrij winkelen en de keuze tussen een fysieke winkel of online.

Drie thema's die pertinent zijn bij verpakkingsvrije boodschappen.

28 MAART 2022

28 MAART 2022

Weer een reeks nieuwe producten toegevoegd aan ons assortiment. We proberen ieder trimester uit te pakken met nieuwe producten. Dit met slechts één doel: onze klanten een zo ruim mogelijk assortiment aan verpakkinbsgvrije producten aan te bieden. We engageren ons om onze klanten zo goed mogelij te "ontzorgen" om ze de mogelijkheid te bieden al hun dagelijkse behoeften aan boodschappen bij Mi'ssion Nature te doen. Op deze manier kunnen klanten de traditionele supermakt links laten liggen...en volop genieten van de loklae kwaliteitsproducten, zonder vervelend single-use plastic errond.

Dit trimester voegen we vooral nieuwe pasta varëteiten toe alsook gedroogde vruchten.

21 MAART 2022

21 MAART 2022

COLRUYT ROEIT TEGEN DE STROOM OP.

Ik was geschokt door een gesponsord bericht dat ik vandaag in mijn Instagram binnenkreeg.

Colruyt haalt argumenten uit de kast om haar single-use verpakkingen te legitimeren...ongezien en onthutsend !

Niettegenstaande ik als ondernemer begrip heb voor de moeilijke situatie waarin groot distributie ketens zitten, wanneer het op verpakkingen aankomt, kan ik dit niet laten voorbij gaan zonder mijn afkeur te uiten.

 

17 MAART 2022

17 MAART 2022

Zero Waste Onboarding ontbijt bij BDO geleverd.

BDO heeft voor de tweede keer op ons beroep gedaan om een zero waste ontbijt aan een deel van de personeelsleden aan te bieden. Hiermee wenst de directie het belang aan te tonen dat BDO hecht aan duurzaamheid en wil ze zo het personeel stimuleren om vaker stil te staan bij het feit dat eenvoudige zaken kunnen bijdragen aan de milieu problematiek. Verpakkingsvrije boodschappen doen is een schoolvoorbeeld hiervoor.

Bedankt BDO voor het vertrouwen in Mi'ssion Nature.

22 & 24 FEBRUARI 2022

22 & 24 FEBRUARI 2022

RONDE TAFEL GESPREKKEN KUL

Drie bachelor studenten Handelswetenschappen hebben gedurende twee avonden met telkens 6 klanten een ronde tafelgesprek gehouden over het thema "Verpakkingsvrij boodschappen doen". Er werd gepolst naar de motivatie en de drempels om over te schakelen naar verpakkingsvrije boodschappen. Tenslotte werd ook gesp^roken over de toekomstvisie van de klanten aangaande zero waste:  aan wat moet een zero waste shop voldoen om in de toekomst duurzaam te kunnen blijven bestaan en groeien.

Het was een boeiend avond, tijdens dewelke de studenten het panel vlot animeerden en tijdens dewelke de klanten openhartig hun mening gaven.

Voor het afwerken van hun bachelor proef, zullen de 3 studenten nog een marktsurvey uitvoeren om tenslotte een conclusie te kunnen voorleggen.

17 FEBRUARI 2022

17 FEBRUARI 2022

Workshop "Zero Waste Huishouden" in ons voormalig afhaalpunt hELLO Food Concept Store.

Anne-Michaëlle heeft gedurende twee uur uitgelegd hoe je enkele huishoudproducten (huisparfum, schuurmiddel "CIF" en een bijenwasdoekje) zèlf kan maken. Huishoudproducten waarmee je, door ze zelf te maken, een hoop plastic kan uitsparen, want de meeste van deze producten zijn steeds verpakt in plastic.

Het werd een leuke avond waar de deelnemers zèlf de producten hebben gemaakt. Na afloop kregen ze die natuurlijk mee naar huis.

Dit smaakt naar meer... dus op do 10 maart a.s. komt er een herhaling van deze workshop. Schrijf je in via hello@mission-nature.be

2 FEBRUARI 2022

2 FEBRUARI 2022

Eerste leveringen verlopen vlot en kunnen op veel bijval rekenen van de klanten. Bestellingen moeten een beetje gegroepeerd worden om aan het bedrag van 100€ te geraken, zodat we een gratis levering kunnen aanbieden. Het is even wennen, maar het verlaagt enorm de drempel voor verpakkingsvrije boodschappen. We hebben, ons even moeten herorganiseren, maar alles verloopt vlot.

29 JANUARI 2022

29 JANUARI 2022

De pers verslaat de koerswijziging van Mi'ssion Nature in Het Nieuwsblad en op het online platfrom Made in Vlaams Brabant. Persaandacht kunnen we altijd gebruiken.

24 JANUARI 2022

24 JANUARI 2022

Mi'ssion Nature wisselt het geweer van schouder en gaat volop voor thuis leveringen !

Naar aanleiding van de jaarafsluiting (lees jaarresultaten) en de marktstudie van de VUB, hebben we besloten om de drempels voor verpakkingsvrij winkelen drastisch te verlagen: we brengen vanaf februari de boodschappen tot aan de voordeur van de consument. Het is niet alleen een economische noodzaak om de kosten te drukken, doch we verhogen hier aanzienlijk de service graad mee. Online boodschappen bestellen, twee dagen later geleverd worden en dit zonder plastic verpakkingen ! Bij de leveringen nemen we de lege verpakkingen dan ook weer mee terug. Gemakkelijker kan het toch niet...?

11 JANUARI 2022

11 JANUARI 2022

Wegens Corona beslommeringen heeft Certisys vertraging opgelopen met de controle van de BIO-gecertificeerde bedrijven. Vandaag audit gehad die eigenlijk in 2021 had moeten plaatsvinden.

Een zeer constructieve audit waarin Mi'ssion Nature weer een "clean sheet" heeft gescoord. Audit met glans doorstaan.

Mi'ssion Nature staat borg voor het correct aanbieden van BIO producten. Niet alleen goed voor de natuur en gezonder voor de mens, ook lekkerder.

31 DECEMBER 2021

31 DECEMBER 2021

Gelukkig Nieuwjaar ! Tijdens deze periode is het ook traditiegetrouw tijd voor de jaarlijkse inventaris. Hiermee sluiten we het jaar 2021 dan ook mee af... moet er nog geteld worden ,

20  DECEMBER 2021

20 DECEMBER 2021

Vandaag vond de presentatie plaats van de resultaten van het marktonderzoek dat VUB studenten Handelswetenschappen voor Mi'ssion Nature hebben uitgevoerd. Er werden in totaal 200 mensen geïnterviewd, waarvan 100 personen die van het bestaan van Mi'ssion Nature nog niet afwisten. Enkele resultaten:

83% van de gïnterviewden verklaarde de wens te hebben minder plastic te krijgen bij hun dagelijkse boodschappen,

Nabijheid, gemak en prijs blijken bepalende factoren te zijn om over te schakelen naar verpakkingsvrij winkelen,

Beperkte openingsuren (afhaalmomenten), gewicht van de herbruikbare verpakkingen, het verzamelen en terugbrengen van gebruikte verpakkingen, ... blijken drempels te zijn voor verpakkingsvrij winkelen.

Mi'ssion Nature is de studenten dankbaar voor dit onderzoek en gaat hier in de komende weken en maanden mee aan de slag om verpakkingsvrij winkele nog toegankelijker te maken in de regio.

13 DECEMBER 2021

13 DECEMBER 2021

Mi'ssion Nature introduceert hondenvoer vervaardigd uit insecten. Insecten zijn een bron van eiwitten en dus zeer voedzaam. Als het voor ons mensen nog steeds een hoge drempel is, dan is dit voor onze trouwe viervoeters geen enkel probleem. Zij smullen van de hondenbrokken van het merk BAZOEF. Het kweken van insecten voor de voedingsindustrie is een aantal keren minder belastend voor de natuur dan het kweken van de veestapel.

24 NOVEMBER 2021

24 NOVEMBER 2021

Innovatie houdt ons scherp en is een bron van inspiratie. Ook bij Mi'ssion Nature denken we er zo over. Daarom proberen we 2 à 3 maal per jaar een golf aan nieuwe producten te introduceren. En nu is het niet anders... recent hebben we het aanbod gerechten verruimd met lasagne (vlees en vis) alsook met diepgevroren vegetarische balletjes in tomatensaus. Vanaf vandaag komen er naast de traditionele Sinterklaas artikelen (lees snoep) ook artikelen als risotto rijst, granola, pesto, olijven, choco hazelnoot, Duitse wijnen, ..... bij. Check onze categorie Food / Nieuw

22 NOVEMBER 2021

22 NOVEMBER 2021

Mi'ssion Nature lanceert haar campagne "WORD AMBASSADEUR VAN MI'SSION NATURE".Het is onze ambitie om de community van consumenten, die begaan zijn met de plastic vermindering, gestaag te doen groeien. Daarom bieden we vanaf vandaag onze trouwe klanten de mogelijkheid om klanten aan te brengen. Telkens een nieuwe klant wordt aangebracht die minstens 2x bestelt voor een waarde van 40€ (excl leeggoed) per keer, ontvangt de klant en de nieuwe klant een waardebon van 10€.

Niets krachtiger dan vanuit de eigen overtuiging vrienden, collega's, familie en kennissen bewegen om niet langer aan de zijlijn blijven te staan en zich te ergeren aan die overbodige plastic verpakkingen. Met Mi'ssion Nature heb je de mogelijkheid om met weinig inspanning je steentje bij te dragen tot een duurzamere wereld. Boodschappen online bestellen zoals je bij de traditionele supermakten ook kan doen, en toch je boodschappen ontvangen zonder enige single-use plastic verpakking eromheen... Doe het voor jou, voor je kinderen, voor ons....just do it!

20 NOVEMBER 2021

20 NOVEMBER 2021

De VUB start vandaag met haar marktonderzoek: wat is nodig om de consument in grote getale naar verpakkingsvrij winkelen te doen bewegen?

Een online enquête wordt gestuurd naar alle klanten van Mi'ssion Nature, naar de afgehaakte klanten van Mi'ssion Nature en op 3 markten in de regio worden "live" interviews afgenomen (Mechelen, Steenokkerzeel en Zaventem).

Eind december worden de resultaten bekend gemaakt.

 

 

15 NOVEMBER 2021

15 NOVEMBER 2021

Corona slaat toe: ik ben besmet met het virus, waar weten we niet...verdict is hard: 10 dagen quarantaine, de kinderen van school halen en ook isoleren, Anne-Michaëlle, niet besmet organiseert zich in samenspraak met haar werkgever van thuis uit. Mi'ssion Nature gaat onherroepelijk dicht gedurende 10 dagen. Het belooft een moeilijke week te worden.

3 NOVEMBER 2021

3 NOVEMBER 2021

Begin november was voor ons even een moment van rust: we hebben woensdag 3/11 geen afhaalmoment voorzien, zodat we enkele dagen konden uitblazen.

26 OKTOBER 2021

26 OKTOBER 2021

Vandaag een gastcollege gegeven van 2 uur aan de 2de jaarsstudenten handelswetenschappen en handelsingenieurs aan de K.U.Leuven campus Brussel in het kader van het vak Marketing 👨🏻‍🎓 “Mi’ssion Nature: een duurzaam en verpakkingsvrij project.” ♻️

Aan de hand van het verhaal van de creatie van Mi’ssion Nature werden een aantal marketingtechnieken geïllustreerd. I had fun! 😁

24 OKTOBER 2021

24 OKTOBER 2021

De tweede Tweedehandsbeurs voor kleding volwassenen vindt vandaag plaats in het gemeenschapscentrum De Corren te Steenokkerzeel. Anne-Michaëlle Leroy, mijn echtgenote, en Petra Daniëls zijn de initiatiefneemsters die twee jaar geleden de handen uit de mouwen staken om een leegte in de regio op te vullen. Zero-Waste is ook je kleren hergebruiken en een nieuw leven geven. Door ze door te verkopen bijvoorbeeld. De beurs kent een succes gezien alle stands redelijk snel gereserveerd werden.

21 OKTOBER 2021

21 OKTOBER 2021

De nieuwsbrieven komen er weer aan. Na ze enkele maanden te hebben onderbroken omdat we druk bezig waren ons netwerk van afhaalpunten af te werken, zijn we er terug mee gestart: 2 maal per week wensen we onze klanten op de hoogte te houden van het reilen en zeilen bij Mi'ssion Nature. Tevens zijn deze nieuwsbrieven een friendly reminder om te bestellen, vermits we ze steeds versturen op maandag en woensdag, dagen dat er inderdaad besteld moet worden voor 24u. Op maandag zullen we vooral de nieuwigheden en allerhande weetjes publiceren en op woensdag eerder leuke ideëen voor gerechten en zero-waste tips.

18 OKTOBER 2021

18 OKTOBER 2021

Vandaag in het Labo Café 6 masterstudenten Handelsingenieur van de Vrije Universiteit Brussel (VUB) ontvangen die in samenwerking met Mi'ssion Nature een marktonderzoek gaan starten naar de remmingen die klanten nog steeds ondervinden om plastic verpakkingen te weren uit hun dagelijkse boodschappen. Zeker nu een alternatief bestaat binnen de regio Bruseel-Leuven-Mechelen, nl. Mi'ssion Nature. We gaan onderzoeken wat nodig is om het grote publiek in beweging te krijgen om daadwerkelijk iets aan de overbodige plastic verpakkingen te doen. Echt indrukwekkend om zien dat meerdere universiteiten, waaronder ook de VUB, een enorme inspanning doen in onderzoek naar duurzaamheid in al zijn aspecten.

14 OKTOBER 2021

14 OKTOBER 2021

Mi'ssion Nature werd uitgenodigd om deel te nemen aan een conferentie rond "Fair-Trade en Duurzaamheid" die georganiseerd werd door de U-Hasselt. Samen met twee andere bedrijven namen we deel aan een panelgesprek rond deze thema's en konden we tal van vragen beantwoorden, gesteld door zowel de moderator van U-Hasselt als de deelnemers. Jammer genoeg werd de conferentie, gezien de covid-situatie, op het laatste nippertje virtueel gehouden, terwijl het de bedoeling was om eindelijk weer eens fysiek presentaties te verzorgen en vragen te beantwoorden. Toch werd het een heel leuke ervaring en was het fijn om te horen dat er daadwerkelijk bedrijven zijn die duurzaamheid en fair-trade niet alleen hoog in het vaandel dragen, maar dit ook op de werkvloer in de praktijk brengen.

7 OKTOBER 2021

7 OKTOBER 2021

Bedrijven als BDO Belgium zien daadwerkelijk in dat je als bedrijf geen duurzaam beleid kan uitstippelen zonder je personeel erbij te betrekken. Zo kwamen zij op een ander idee:  iedereen +/-80 medewerkers een « duurzaam en zero waste ontbijt » aanbieden. Mi’ssion Nature werd aangesproken en zo hebben we dit samen gerealiseerd. Het werd tevens een gezellig weerzien onder collega's na de lange periode van thuiswerken.Top ! Misschien zit er op termijn wel een workshop in voor het personeel...

5 OKTOBER 2021

5 OKTOBER 2021

Het grondwitloof is terug ! Tom Van Bael uit Haacht meldde me daarnet dat het witloof weer beschikbaar is. Zowel eerste als tweede keus zijn verkrijgbaar. Tweede keus smaakt net zoals eerste keus, doch de "witloof pijltjes" zijn niet zo mooi, zo perfect gevormd als die van de 1ste keus. Bedenkt alvast maar heerlijke gerechten en slaatjes met deze groente waar we zo trots op mogen zijn. Echt van bij ons...

23 SEPTEMBER 2021

23 SEPTEMBER 2021

Mi'ssion Nature is een DUURZAME HELD van de Gemeente Kampenhout.In de week van 18-25 september vind de week van de duurzame gemeente plaats en Mi'ssion Nature werd geselecteerd als duurzame held omdat wij verpakkingsvrij winkelen mogelijk maken in Kampenhout en omstreken! Op 23 september om 18u45 uur werd de Duurzaamheids-vlag gehesen aan het gemeentehuis, waarna Mi'ssion Nature en nog enkele andere bedrijven in de kijker werden gezet. Mi’ssion Nature biedt aan alle gezinnen binnen de regio Brussel/Leuven/Mechelen de mogelijkheid om hun dagelijkse boodschappen online en verpakkingsvrij te bestellen en enkele dagen later op te halen in inmiddels 7 afhaalpunten. Alles wordt klaargezet zonder of in herbruikbare verpakkingen. Geen plastic verpakkingen meer. Mi’ssion Nature werkt nauw samen met de lokale middenstand voor wat betreft verse voeding, waardoor dit project naast haar plastic-vrije missie ook een lokale missie meekrijgt. Beetje trots dat we die onderscheiding mochten in ontvangst nemen.

18 SEPTEMBER 2021

18 SEPTEMBER 2021

WORLD CLEAN UP DAY. Samen voor een iets properdere wereld. Met fluo hesje aan en grijper en vuilbakzak in de hand trekken vandaag weer honderden gezinnen in elke gemeente de straat op om ... op te ruimen. Fantastisch initiatief maar zo jammer dat we dit moeten doen. Waarom kunnen we niet van de eerste keer alle afval in de vuilbak gooien waar het thuishoort? Waarom hebben we uberhaupt afval dat we kwijt willen? Dit is nu één van onze drijfveren bij Mi'ssion Nature: afval vermijden door aan de bron gewoon geen single-use plastic meer te gebruiken bij het aanbieden van boodschappen. En het is ons gelukt om een volledig gamma uit te bouwen met daar boven op lokale leveranciers die je toelaten je dagdagelijkse boodschappen verpakkingsvrij te doen. Makkelijker kan het niet.

9 SEPTEMBER

9 SEPTEMBER

Het Mi'ssion Nature Team van Kampenhout. In het afhaalpunt van Kampenhout werken sinds een tijdje 2 studenten, die met veel plezier de klanten bedienen. Hannes De Coninck en Merel Tierens, die beiden in de buurt van het afhaalpunt wonen, wisselen elkaar af op woensdagen en vrijdagen. Ikzelf ben nu vooral druk bezet met de logistiek achter de schermen die, nu met 7 afhaalpunten, een hele uitdaging vormt, vandaar dat ik even minder zichtbaar ben...Ik ben dan ook blij te mogen vertrouwen op de goede instelling en diensten van dit team. Hannes en Merel also go zero waste !

1 SEPTEMBER 2021

1 SEPTEMBER 2021

Eerste afhaling op KMTHC is een feit: Sara Crooymans, Mama van Ferre, een hockey spelertje, vindt het zo praktisch om haar boodschappen op te halen terwijl Ferre hockey training heeft. "De afhaalmomenten vallen samen met de trainingsuren van onze zoon, gemakkelijk toch?" Tevens heeft Sara de eerste stappen reeds gezet naar een verpakkingsvrije levensstijl en wil er op haar rithme in groeien. "Er is zoveel dat elk individu kan doen, mensen denken vaak dat we niets aan die plastic verpakkingen kunnen doen. Maar beslis gewoon zelf om "in-plastic-verpakte-producten" niet meer te kopen, en dit kan nu bij Mi'ssion Nature. "Ik vind er alles wat ik dagelijks nodig heb en het afhaalpunt op de hockey club is voor mij zo gemakkelijk", vertrouwde Sara mij toe bij haar eerste afhaling.

1 SEPTEMBER 2021

1 SEPTEMBER 2021

Phebe Buelens is onze tweede studente die het afhaalpunt te Everberg bij Stonemanor bedient. Vandaag haar eerste afhaalmoment...Ook hartelijk welkom aan Phebe. Klanten van Stonemanor krijgen nu de mogelijkheid om hun gebruikelijke UK aankopen aan te vullen met verse lokale producten zoals vlees, vis, groenten en fruit. Producten die sinds de Brexit haast niet meer vanuit de UK kunnen aangevoerd worden. Beide bedrijven slaan hiermee de handen in elkaar en vullen elkaar aan. Het begin van een mooie samenwerking...plastic vrij.

27 AUGUSTSUS 2021

27 AUGUSTSUS 2021

Eerste afhaalmoment in de Tennis- en Hockey Club van Mechelen K.M.T.H.C. We zijn ervan overtuigd dat een groot aantal gezinnen (een 450-tal zijn aangesloten bij de club) door het project zullen gecharmeerd worden: je boodschappen afhalen terwijl de kinderen hun favoriet sport beoefenen is gewoon een enorme tijdswinst. Daarbij ben je, als je bij Mi'ssion Nature je boodscchappen bestelt, automatisch verlost van alle vervelende en vervuilende plastic verpakkingen. Tevens stel je een voorbeeld naar de kinderen toe: op termijn zullen zij die verpakkingsvrije gewoonte "als standaard" gaan beschouwen en zullen ze, eens ze op eigen benen zullen staan, het normaal vinden om verpakkingsvrij boodschappen te doen.

27 AUGUSTUS 2021

27 AUGUSTUS 2021

Eerste afhaalmoment in Everberg bij Stonemanor. Het afhaalpunt wordt bediend door de studente Hazel Coppens. Welkom aan Hazel, die met veel enthousiasme de klanten helpt en te woord staat om ons project toe te lichten. Het management van Stonemanor is zeer tevreden met de samenwerking: vanaf nu kunnen zijn dankzij Mi'ssion Nature ook aan hun klanten een breed assortiment van verse voeding, zoals vlees, vis, zuivel en groenten&fruit, aanbieden. Dit gecombineerd met het rijke Britse en Amerikaans assortiment dat de winkel aanbiedt geeft de consument een totaal oplossing voor hun aankopen.

26 AUGUSTUS 2021

26 AUGUSTUS 2021

Ook in Everberg bij Stonemanor "the British Store" is alles in gereedheid gebracht. Mi'ssion Nature is er klaar voor om de klanten ons project voor te stellen.

26 AUGUSTUS 2021

26 AUGUSTUS 2021

Nog 1 dag en onze twee nieuwe afhaalpunten worden geopend. Het is de pers niet ontgaan en ook zij geven er de nodige aandacht aan. "Het is zo'n belangrijk project voor de toekomst van onze kinderen". Zowel in Hombeek / Mechelen op de tennis- en hockey club K.M.T.H.C. als in Everberg bij de Britse supermarkt Stonemanor bracht de pers een bezoek en sprak er met ons en het lokale management. Druk op volgende links en lees de artikels die over Mi'ssion Nature verschenen: Gazet van Antwerpen - Nieuwsblad KMTHC   &  Nieuwsblad Stonemanor - Made in Vlaams Brabanrt online platform. Ons netwerk binne de regio Brussel / Leuven / Mechelen is nu zo goed als af, waardoor het voor iedere consument nu echt gemakklijk wordt om eindelijk de plastic verpakkingen links te laten liggen. Gewoon online de boodschappen bestellen bij Mi'ssion Nature en je bent zeker dat je geen plastic verpakkingen meer in huis haalt...

20 AUGUSTUS 2021

20 AUGUSTUS 2021

Even wat persaandacht krijgen doet altijd plezier, al is dit maar een luchtig "vakantie artikel" op het online platform www.madeinvlaamsbrabant.be.

Enkele vakantie mijmeringen....check het artikel via deze L I N K .

14 AUGUSTUS 2021

14 AUGUSTUS 2021

WORKSHOPS "VERPAKKINGSVRIJ LEVEN - INTRODUCTIE". Yes !! Onze workshops zijn terug van weggeweest ! Nu de Corona maatregelen versoepeld zijn, kunnen we weer events organiseren. We zijn dan ook blij dat we jullie kunnen bijstaan en helpen om stap voor stap een zero-waste levensstijl aan te gaan nemen. We doen dit met deze workshop die als een introductie moet gezien worden. Aan de hand van voorbeelden, eigen ervaringen en anekdotes brengen we een gestructureerd overzicht van wat je zoal kan doen om steeds minder en minder plastic verpakkingen in je huis toe te laten... De workshops kosten 25€ per persoon drankje inbegrepen. Elke maand geven we deze workshops in 4 van onze afhaalpunten: Kampenhout, Rijmenam, Steenokkerzeel en Winksele. Check de exacte planning op onze website "workshops". Wij hebben er zin in !

10 AUGUSTUS 2021

10 AUGUSTUS 2021

BIG NEWS! Eind augustus openen wij ons 7e afhaalpunt in Everberg!  Het afhaalpunt zal te vinden zijn in Stonemanor, een authentieke Britse grocery store gelegen in Steenhofstraat 28, 3078 Everberg. Wij zijn alvast enthousiast! Vanaf 17 augustus zal er kunnen besteld worden om een eerste keer in Everberg te kunnen afhalen op vrijdag 27 augustus tussen 17u en 19u. We zullen aan de ingang van de winkel staan zodat je niet in de winkel hoeft binnen te gaan als je niet wil. Nochtans is een bezoekje aan deze typische Brtitsh Grocery méér dan de moeite waard. See You there !

4 AUGUSTUS 2021

4 AUGUSTUS 2021

Mi'ssion Nature groeit... dus de bedrijfsauto moet ook volgen. We hebben onze VW E-Golf (100% electrisch) ingeruild voor een SKODA ENYAQ (ook 100% electrisch). Hiermee kunnen we méér goederen in één keer transporteren naar de verschillende afhaalpunten. Dankzij onze klanten groeien we. Eind augustus zal er zoals reeds aangekondigd een 6de afhaalpunt te Hombeek (Mechelen) openen en er zal weldra nog een 7de punt open gaan...daarover meer nieuws op een later ogenblik. Bedankt aan de garage Jennes om ons met goed advies bij te staan: dankzij het uitgebreide gamma dat Jennes kan aanbieden (VW, AUDI, SKODA, SEAT) , hebben we samen naar het geschikte voertuig (zowel afmetingen, aandrijving als budget) gezocht...en het werd uiteindelijk de SKODA ENYAQ: een splinternieuw model dat ruim genoeg is om de actuele lading te dekken...

2 AUGUSTUS 2021

2 AUGUSTUS 2021

We zijn terug gestart, na een fantastische vakantie ! Een hele week lang met de fiets op pad, samen met de kinderen. We reden de "Tour de Bruxelles" 180km weliswaar gespreid over 7 dagen. We zijn terug klaar om jullie te bedienen...zonder plastic verpakkingen. Hebben jullie het ook gemist? Op jullie vakantiebestemming, bij het boodschappen doen, ook zo veel onnodige verpakkingen meegekregen? Wij gaan er weer voor zorgen dat je zonder zorgen je zero waste lifestyle weer kan oppikken. Tot gauw in één van onze afhaalpunten.

 

15 JULI 2021

15 JULI 2021

Groot nieuws: het verpakkingsvrije concept van Mi'ssion Nature inspireert ook één van de grotere sportclubs uit Mechelen en omstreken. Mi'ssion Nature en K.M.T.H.C. te Hombeek gaan samenwerken en binden de strijd aan tegen plastic vervuiling. Deze tennis- en hockey club zal vanaf eind augustus een afhaalpunt van Mi'ssion Nature onderdak verschaffen. Hierdoor hebben, naast de inwoners van de Mechelse regio, ook de leden, zo'n 400 families, de mogelijkheid om hun verpakkingsvrije boodschappen op te halen terwijl de kinderen hun favoriete sport beoefenen. Boodschappen doen zal hierdoor nog nooit zo efficiënt en duurzaam geweest zijn.... Met dit afhaalpunt telt Mi'ssion Nature nu 6 afhaalpunten. Ons doel is het netwerk te vervolledigen tegen eind 2021 met nog eens 2 punten erbij. Hiermee dekken we dan de regio tussen Brussel-Leuven-Mechelen zodanig af, dat je je als klant niet méér dan 8 à 10km hoeft te verplaatsen om plasticvrij boodschappen te doen.

Wanneer afhalen?  Vanaf 27/8 zal je telkens op woensdag en vrijdag je bestellingen kunnen afhalen. Meer details volgen snel.

13 JULI 2021

13 JULI 2021

We hebben nog eens onze vuilbakzak met restafval buiten gezet: 35L formaat. Het is slechts onze derde dit jaar, de vorige twee hadden een volume van 20L. We zitten hiermee zeker op schema ten aanzien van vorig jaar, waar we slechts 5 vuilzakken van elk 40L hadden afgevoerd. Als we analyseren wat er dan nog zoal in terecht komt, merken we dat het hoofdzakelijk chips en snoepverpakkingen betreft. We blijven ook nog van het leven genieten...

1 JULI 2021

1 JULI 2021

Individuele inspanningen maken wel degelijk het verschil ! Mi'ssion Nature wou wel eens weten hoeveel verpakkingen het op 1 jaar tijd zou uitgespaard hebben met het online zero-waste concept. We hebben het zonet uit het computersysteem gehaald. Tijdens de periode van 1 juli 2020 tot 30 juni 2021 (exact 1 jaar dus) werden 19.459 artikelen door onze klanten besteld en, met of zonder hebruikbare verpakkingen, afgehaald. Dit zijn bijna 20.0000 verpakkingen die we samen met jullie uitspaarden op 1 jaar tijd.  En jullie, beste klanten, vertegenwoordigen 145 gezinnen die het laatste jaar bij Mi'ssion Nature hebben aangekocht. Stel U eens voor wat voor een hoeveelheid plastic verpakkingen er zou kunnen uitgespaard worden, moest verpakkingsvrij boodschappen doen de standaard worden... Bij deze wens ik dan ook alle 145 gezinnen hartelijk te bedanken voor hun overtuiging en hun beslissing om voortaan deze inspanning te doen en te blijven doen. Vertel het aan jullie kinderen, jullie vrienden en kennissen...onze prachtige omgeving zal er wel bij varen...

28 JUNI 2021

28 JUNI 2021

Varierend aanbod verse groenten van de PLUKHEYDE. Sinds enkele weken bieden we kraakverse groenten aan van de Plukheyde, een Community Shared Agriculture onderneming. BIO en korte keten (recht van het veld) zijn enkele van de principes waarop deze onderneming is gestoeld. Elke week wordt samen met boer Koen gekeken welke groentensoort klaar is om te oogsten en elke week wordt het aanbod in functie hiervan aangepast in de webshop. Elke week wordt er op woensdag en vrijdag ochtend geoogst, dus als je je boodschappen afhaalt op woensdag en vrijdag avond zijn de groenten letterlijk "kraakvers". "Groenten eten volgens de seizoenen" heet dit. Het is niet alleen logisch ( en duurzaam want je laat geen groenten vanuit het zuiden overkomen wanner het hier het seizoen er niet voor is) maar ook fijn. Op een natuurlijke wijze krijgt je hierdoor variatie in je eetpatroon. Check daarom regelmatig de categorie "food / nieuw" want daarin wordt het aabod aan groenten van de Plukheyde steeds vermeld. Smakelijk

21 JUNI 2021

21 JUNI 2021

Een duurzame levensstijl doorgeven aan kinderen. Dit artikel is geschreven samen met Babysits, een online community platform dat ouders en babysitters met elkaar verbindt. Of je nu op zoek bent naar een babysitter of aan het werk wil als babysit, Babysits maakt het eenvoudig en transparant en deelt ook ons gedachtengoed als het op plasticverbruik aankomt. Een zero Waste levensstijl aannemen, doe je vooral om jonge kinderen reeds op jonge leeftijd bewust te maken van de noodzaak om single-use plastic te bannen uit het dagelijkse leven, opdat hun toekomstige leefwereld vrijwaard kan blijven.

mission nature

Met het oog op de groeiende plasticsoep, het gebruik van fossiele brandstoffen dat nog nooit zo hoog is geweest en het stijgende zeewater, is er nog nooit een crucialer moment geweest om onze kinderen te leren over duurzaamheid. Onze kinderen zijn immers de toekomst en daarom is het belangrijk om ze te leren duurzamer te leven en bewuste keuzes te maken. Als je ze nu bewust maakt van hun impact op onze aarde en ze een milieuvriendelijke levensstijl meegeeft, zal dit een langdurend effect hebben op de keuzes en gewoontes die ze later zullen maken. Maar hoe leer je kinderen over duurzaamheid en hoe kun je ze betrekken in jouw keuzes? Hier zijn onze tips!

Leren over duurzaamheid. Allereerst is het belangrijk dat kinderen lastige begrippen zoals duurzaamheid, klimaatverandering en milieu gaan begrijpen. Gelukkig zijn kinderen erg nieuwsgierig om te leren en snappen ze meer dan je misschien denkt, zolang je dingen uitlegt op het niveau van een kind. Denk aan de leeftijd van je kind en hun interesses als je het met ze hebt over duurzaamheid. Bespreek onderwerpen op een positieve manier en blijf optimistisch. Je wil voorkomen dat kinderen verdrietig worden of zich angstig en hopeloos gaan voelen van praten over duurzaamheid.

Hulpmiddelen. Daarnaast kun je ook allerlei hulpmiddelen gebruiken die je helpen bij je uitleg. Door bijvoorbeeld uit te leggen wat klimaatverandering is aan de hand van een wetenschappelijk proefje maak je het begrip tastbaarder en maak je leren leuk. Er zijn ook ontzettend veel boekjes, films en spelletjes te vinden over duurzame onderwerpen zoals recyclen, groene energie of de hoeveelheid plastic in de oceanen. Maak het jezelf niet moeilijker dan nodig en gebruik dit soort hulpmiddelen om samen met je kind te leren over duurzaamheid.

mission nature

Het goede voorbeeld geven. Als kinderen ergens goed in zijn, dan is het wel in hun ouders nadoen. Kinderen zien alles wat je doet en nemen jouw voorbeeld aan. Daarom is het belangrijk om als ouder zelf het goede voorbeeld te geven door duurzamer te leven, daar leren ze het meest van. Als jij laat zien dat je bewuste keuzes maakt en je kinderen hierin betrekt, zullen ze dat normaal gaan vinden en jouw duurzame gewoontes overnemen.

Samen groen. Om je kinderen echt duurzaam op te voeden en ervoor te zorgen dat ze jouw duurzame levensstijl overnemen moet je ze niet alleen leren over duurzaamheid door erover te praten. Geef ze de controle door ze te laten zien hoe ze zelf kunnen bijdragen aan een gezondere wereld. Door dit soort praktijkervaring gaan ze beter begrijpen wat het betekent om duurzaam te leven en om zelf ook bewust te worden van hun keuzes. Zo zal de kennis beter blijven hangen en wordt duurzaamheid een gewoonte. Hier zijn een aantal manieren om kinderen actief bezig te laten zijn met duurzaamheid om ze te motiveren en nieuwsgierig te maken.

Recyclen. Laat je kinderen helpen recyclen door duidelijke labels te hebben voor de verschillende vuilnisbakken zodat ze zelf hun afval kunnen scheiden. Gebruik plaatjes en maak er een spelletje van om afval goed te scheiden.

De natuur in. Neem je kinderen mee naar buiten zodat ze zelf kunnen ontdekken hoe mooi de wereld is en hoe belangrijk het is om deze te behouden. Ga naar het strand, het bos of een pluktuin en leer ze genieten van de natuur.

Knutselen. De meeste kinderen houden ontzettend van knutselen en laat dit nou bij uitstek een perfecte manier zijn om te verduurzamen. Gebruik dingen die anders weggegooid zouden worden en geef ze een nieuw leven door er iets anders van te knutselen. Zo creëer je minder afval en leren kinderen om dingen her te gebruiken in plaats van weg te gooien.

Moestuin. Tuinieren is een geweldige manier om kinderen te betrekken bij duurzaamheid en om ze kennis te laten maken met de natuur. Het hebben van een moestuin is niet alleen duurzaam maar ook ontzettend leuk. Kinderen zullen met plezier zaadjes planten, water geven en hun zelf gegroeide fruit en groente oogsten en opeten. Een grote tuin is hier absoluut niet voor nodig. Een muntplantje groeien op de vensterbank en verse muntthee drinken werkt ook al.

Dit waren een aantal leuke ideeën voor duurzame activiteiten met kinderen maar er zijn er natuurlijk nog veel meer. Na een tijdje kan je kinderen ook uitdagen om zelf nieuwe manieren te bedenken om duurzamer te leven. Uiteindelijk gaat het er natuurlijk om dat ze later zelf bewuste keuzes blijven maken en daar kan jij als ouder het verschil in maken.

19 JUNI 2021 - Eerste afhaaldag bij hELLO FOOD CONCEPT STORE in Steenokkerzeel

19 JUNI 2021

19 JUNI 2021

MARCHE IMAGINAIR, 2nd Edition today. Katrien en Geoffrey hebben van de site Dijledonk een "nice place to be" gemaakt. Op zaterdag, wanneer Mi'ssion Nature ook het afhaalmoment heeft, kan je er een lokale market place bezoeken (tweedehandsvoorwerpen, oude platen, kleren, tajines), je kan er gezellig "chillen" in de leuk ingerichte open loodsen en op het terras. Drankjes en lichte lunchgerechten staan op het menu. Een dj verzorgt er de ambiance en zorgt voor leuke sfeermuziek. Zo zie je maar hoe je van een oude industriële site een attraktieve "marketplace" kan maken, met oog voor gezelligheid en vooral met herbruikte materialen, hetgeen volledig past in de filosofie van Mi'ssion Nature: re-use. Een uitstapje waard...

18 JUNI 2021

18 JUNI 2021

Aloë Vera, gratis ter beschikking in ons afhaalpunt te Kampenhout. Thuis hebben we de laatste maanden onze Aloë Vera plant met liefde gekoesterd en zie...die plant heeft vele kleintjes gemaakt. We geven ze dan ook graag weg aan onze klanten (zolang de voorraad strekt natuurlijk). Het is de bedoeling dat eenieder dit wonderbaarlijke plantje goed behandelt en laat groeien, opdat er later vele leuke toepassingen mee kunnen verwezenlijkt worden: voornamelijk schoonheidsproducten. Op aanvraag kunnen Anne-Michaëlle en ik jullie tips geven wat je zoals kunt maken met de bladeren van deze plant. Zero Waste is ook ... zèlf je eigen producten maken. Vraag gerust naar je plantje...

15 JUNI 2021

15 JUNI 2021

Zoals reeds eerder aangekondigd, hebben we een tweede reeks zomers fruit en groenten toegevoegd aan ons assortiment. Met de hoge temeraturen in deze periode, zijn frisse groenten en fruitsoorten welkom: perziken en nectarines, aardbeien en bosbessen, meloenen (watermeloen en charentais), witte druiven, witte asperges, rucola en andere diverse slasoorten... Gezond en zo eenvoudig om in gerechten te verwerken.

10 JUNI 2021

10 JUNI 2021

HET AFHAALPUNT STEENOKKERZEEL VERHUIST ! Steenokkerzeel heeft er sinds medio mei een nieuwe trendy winkel bij: hELLO FOOD CONCEPT STORE. Lekkere bereide ontbijten en lunch maaltijden worden met liefde gemaakt en aangeboden. Diverse accessoires en decoraties voor thuis vind je er ook terug. Een vers gemalen koffie on-the-go behoort ook tot de mogelijkheden. En….als je met je eigen kop of mug komt, krijg je korting. Een zero-waste gebaar om U tegen te zeggen. In het centrum van Steenokkerzeel, met ruime parkeergelegenheid voor de deur, is deze concept store dan ook ideaal om je plastic-vrij boodschappen op te halen. Zo zijn we met Elke en Lore, de uitbaatsters en bedenksters van het concept, dan ook overeengekomen om ons afhaalpunt door hun te laten bedienen. We hebben voor één afhaalmoment per week gekozen: zaterdag voormiddag van 10u tot 12u. Om zaterdag in hELLO je boodschappen af te halen, kan je tot uiterlijk woensdag 24u online bestellen. Dit betekent dat we de samenwerking met brasserie ’t Wiel stopzetten voor wat betreft de afhaaldienst, maar zij blijven met ons samenwerken om de lekkere diepvriesgerechten te bereiden. Wij wensen hun dan ook te bedanken voor het tijdelijk ter beschikkingstellen van hun afhaalruimte. Vanaf zaterdag 19 juni zullen je boodschappen door Elke en Lore in hELLO Food Concept Store afgegeven worden.

8 JUNI 2021

8 JUNI 2021

Watermeloenen en nectarines ! Zomers fruit komt stilaan binnen ! Vanaf vandaag zijn de Spaanse mini watermeloenen beschikbaar alsook de eerst Franse witte nectarines. Ze zijn in de categorie Fruit weer op "beschikbaar" gezet. Benieuwd hoe ze zullen smaken? Probeer het gerust... In de komende weken staan volgende fruitsoorten op het programma: perziken, charentais meloenen, frambozen, ...Pas als dit fruit weer in de winkel beschikbaar is, kunnen we van een echte zomer beginnen spreken.

28 MEI 2021

28 MEI 2021

De eerste Little Green Box-en zijn besteld en afgeleverd. Zowel in Kampenhout als in Winksele hebben klanten het gemak van de zero waste maaltijdbox ontdekt. Dit weekend zullen zij deze maaltijden voor het eerst klaarmaken. Ik ben benieuwd wat hun bevindingen zullen zijn. Little Green Box is HET zero waste alternatief op Hello Fresh. Wanneer je geen inspiratie meer hebt om een lekkere maaltijd te bedenken, helpt Little Green Box je met een reeks originele maaltijd ideëen, die al in de juiste dosering zijn afgemeten. Alles is ofwel los, ofwel in hebruikbare verpakkingen geplaatst. Enkel het vlees wordt nog in plastic vacuüm verpakking geleverd. Probeer het eens uit...je zal niet ontgoocheld zijn.

21 MEI 2021

21 MEI 2021

Wij zijn verheugd te mogen aankondigen dat Mi’ssion Nature een samenwerking aangaat met Little Green Box. Little Green Box, een Belgisch jong bedrijf, biedt afgewogen maaltijden aan die je thuis vers kan klaarmaken. Zij zorgen via hun website voor inspiratie en hebben talloze maaltijden waaruit je kan kiezen. Alle gebruikte ingrediënten zijn op “maat” afgewogen en zijn bijna uitsluitend lokaal. In Wallonië en Brussel zijn zij nu al een referentie en hun opmars naar Vlaanderen start met de samenwerking met Mi’ssion Nature. Net zoals wij, is Little Green Box begaan met het milieu en delen zij dezelfde waarden : hun verpakkingen zijn hoofdzakelijk herbruikbaar en kunnen dus na gebruik gewoon terugbezorgd worden. Zero Waste zonder zorgen, zoals wij bij Mi’ssion Nature zeggen. Wij hadden al langer het idee om klanten te inspireren met maaltijden. Met Little Green Box samenwerken is een belangrijke stap in de ontwikkeling van Mi’ssion Nature. Wij wensen de klanten volledig te ontzorgen op vlak van voeding zonder plastic afval. Maaltijden aanbieden naast de traditionele boodschappen is dan ook een logische stap. Op vrijdag kunnen de maaltijd boxen afgehaald worden in de afhaalpunten van Kampenhout en Winksele. Deze 2 afhaalpunten starten als eerste, nadien sluiten we niet uit dat de andere afhaalpunten Rijmenam, Perk en Steenokkerzeel ook volgen. Er dient via de website van Little Green Box besteld te worden, Mi’ssion Nature verzorgt de afhaaldienst, tegelijkertijd met de eigen afhaalmomenten. Wij kijken er alvast enorm naar uit om jullie te verrassen met overheerlijke en originele gerechten met ingrediënten van bij ons…en dit verpakkingsvrij ! Elk stapje brengt ons dichter bij een verpakkingsarme samenleving, zo belangrijk voor onze kinderen en toekomstige kleinkinderen.

19 MEI 2021

19 MEI 2021

Het zomer terras in de Smederij te Winksele, één van onze afhaalpunten, is geopend ! Kom eens langs, de moeite waard: gezellige brasserie met een kleine kaart en hierbij mag het huisgebrouwen ADEPT bier niet ontbreken. In het weekend zeker een aanrader als tussenstop tijdens één van de mooie fietstochten in de streek. Enkele klanten combineren het nuttigen van een lekker geurende tas koffie op het terras met het afhalen van de boodschappen. Het aangename koppelen aan het functionele heet dat...

16 MEI 2021

16 MEI 2021

VERSE GROENTEN KORTE KETEN UIT DE PLUKHEYDE. Oogsttuin de Plukheyde, een CSA “customer supported agriculture” community uit Kampenhout, biedt via biologische teelt een ruim aanbod aan van zo’n 70 soorten groenten. Mi’ssion Nature en de Plukheyde hebben beslist om nauw samen te werken en om via het online platform van Mi’ssion Nature nu ook de klanten van Mi’sson Nature te laten kennis maken met deze BIO korte keten groenten. Ze zijn met liefde gezaaid, met kennis gekweekt en met zorg geoogst. Door de korte keten en de vlotte coördinatie tussen beide bedrijven zijn we erin geslaagd om de  groenten de dag van afhaling zèlf te oogsten: verser kan dus niet. Het aanbod zal ook variëren in functie van de seizoenen. Dit maakt het alleen maar aantrekkelijker om gevarieerde en gezonde groenten te eten. Vandaar ook de slogan “Korte keten: gezonde groenten eten”. Zero waste, lokaal, BIO en korte keten gaan hand in hand.

15 MEI 2021

15 MEI 2021

Afhaalpunt Imaginair te Rijmenam in zomersetting! Nu de terrassen weer open magen en de temperaturen wat meer (nog niet helemaal) naar lente en zomer neigen, hebben we de setting in de oude Meurop - site wat aangepast. We zijn nu achteraan in het gebouw te vinden, dichtbij het terras en de zomerbar, waar ook de koelkamer staat om de vleeswaren en charcuterie tijdelijk in onder te brengen, zodat alles koel en fris blijft. Neem gerust de tijd om bij het ophalen een koffietje of een frisdrank te nuttigen op het terras. 's Middag kan je er ook een gezonde lichte lunch verkrijgen. Maak van je afhaalmoment een gezellige uitstap...Imaginair is open van woensdag tot en met zondag van 12u tot 18u en in het weekend van 10u tot 18u.

8 MEI 2021

8 MEI 2021

MEUROP UIT DE KAST ! In ons afhaalpunt te Rijmenam organiseert Imaginair deze mooie expo. Trouwens ... Wist je dat meubels echt bestaan? Ze herinneren zich de huizen en de mensen. Als je goed naar ze kijkt, hoor je de verhalen die ze vertellen. De zoektocht naar Meurop-meubilair gidste Imaginair doorheen het land. Meer dan een halve eeuw aan verhalen later, kwamen de meubels terug thuis in de fabriek waar ze werden gemaakt. Voor de theatrale expo "Meurop uit de kast" maakte Imaginair nieuwe beelden bij oude verhalen. Het werd een expo als een vertelling, met naast echte mensen ook echte meubelen in de hoofdrol. De ingang is vrij en de expo is te bezichtigen in het weekend van 10u tot 18u.

8 MEI 2021

8 MEI 2021

Belgische aardbeien en Spaanse bosbessen zijn vanaf morgen zondag beschikbaar. Wanneer deze fruitsoorten op de markten terug beschikbaar worden, is dit een teken dat we naar de zomer evolueren. Hoog tijd ook om weer wat variatie in het winterse fruit te brengen. Citrusvruchten en appels& peren lopen stilaan op hun einde... Het is nog even wachten op perziken, nectarines en abrikozen van goede kwaliteit en smaak. Momenteel komen de Charentais meloenen nog enkel van over de Middellandse Zee, dus wachten we nog even op de Franse Charentais meloenen. Laat de zon maar schijnen...

5 MEI 2021

5 MEI 2021

Vanaf vandaag kan je 2 leeggoed- of tegoedbonnen ingeven per bestelling terwijl er vroeger maar 1 bon per bestelling kon ingegeven worden. Hierdoor moest je vroeger je bestelling opsplitsen om je 2 tegoedbonnen te kunnen gebruiken, hetgeen niet altijd handig is. In onze klantenbevraging van begin 2021 kwam dit punt naar voor als een verbeterpunt. Wel, we hebben het aangepast en met 2 bonen te kunnen ingeven, hebben we 99% van de gevallen afgedekt. Want het is uiterst zeldzaam dat iemand meer dan 2 tegoedbonnen heeft "bijeengespaard". Op deze manier wordt onze webshop alweer een stuklje klantvriendelijker en dit dankzij jullie communicatie naar ons toe.

3 MEI 2021

3 MEI 2021

We hebben zonet wasmiddel voor fijne was (wol en zijde) toegevoegd aan ons gamma. Hiermee vervolledigen we het gamma van Sonett in onze webshop. We bieden nu zowel poeder als vloeibaar wasmiddel aan voor de meest voorkomende types wasgoed: color, wit 30-60-90, en nu dus ook fijne was. We hebben voor het merk Sonett gekozen, niet alleen voor de kwaliteit, maar ook voor het groene karakter van deze leverancier. Alle wasproducten zijn plantaardig en de ingredienten worden op een biologisch verantwoorde manier geteeld en zijn dus als dusdanig gecertificeerd. Bio en zero-waste gaan dankzij Mi'ssion Nature hand in hand, want alle producten worden door ons in herbruikbare glazen verpakkingen (bokalen en flessen) klaargezet.

29 APRIL 2021

29 APRIL 2021

De Belgisch Asperges zijn er eindelijk ! Belgische BIO asperges zijn een streling voor de tong en worden niet voor niets "het witte goud" van België genoemd. Ze zijn wel nog "pokkeduur". Hopelijk gaat de prijs nog zakken. Van zodra dit gebeurt, zal ik onmiddellijk de webshop aanpassen. Laat het ons ondertussen niet aan ons hart komen en genieten van deze lekkernij. Op de Belgische aardbeien is het nog even wachten, gezien de weersomstandigheden van de laatste week. Van zodra ze er zijn, zal ik ze direct online zetten.

 

28 APRIL 2021

28 APRIL 2021

Granny Smith Appels uit Europa. Voor de eerste keer sinds de oprichting van Mi'ssion Nature, kan ik Granny Smith appels aanbieden, die uit Europa komen en niet overzees. Deze heerlijke groene zure appels komen uit Frankrijk, hetgeen de ecologische voetafdruk een stuk meer aanvaardbaar maakt. Net toen ze geleverd waren, kon ik niet weerstaan om er een stevige beet in te zetten. en dat het smaakte...en of !

22 APRIL 2021

22 APRIL 2021

Mi'ssion Nature steunt het Rode Kruis. Vanaf vandaag zal gedurende 2 weken Mi'ssion Nature de welbekende Rode Kruis stikkers verkopen in 2 van de 5 afhaalpunten: Kampenhout en Winksele. Zeker in deze moeilijke tijden is onze steun aan het Rode Kruis van levensbelang. Wil je je steentje bijdragen, vraag dan zeker naar de stikkers, er wordt cash-less afgerekend (QR code) en de opbrengst gaat rechtstreeks op de rekening van het Rode Kruis. Zo steunt Mi'ssion Nature ook een sociaal doel.

19 APRIL 2021

19 APRIL 2021

Eerste PMD vuilbakzak buitengezet afgelopen vrijdag. Wij zijn niet perfect ! Dat is ook niet de bedoeling, maar we doen wel ons best om zo weinig plastic verpakkingen mee naar huis te brengen tijdens onze dagelijkse boodschappen. In 2020 hadden we slechts 3 PMD vuilbakzakken nodig, dit jaar zijn we op weg naar hetzelfde resultaat... Dit is prima zo. Vroeger hadden we er gemakkelijk 1 per maand of zelfs meer...Door je dranken systematisch in glazen flessen aan te kopen, kom je al een heel eind: geen PET flessen frisdrank of waters meer, geen TETRA-BRICKS of plastic flessen meer voor melk en geen blikjes meer voor softdrinks.

 

14 APRIL 2021

14 APRIL 2021

Mi'ssion Nature biedt vanaf vandaag ook diepgevroren gerechten aan en ...vanzelfsprekend zonder plastic verpakkingen! Altijd interessant om in huis te hebben: enkele porties van vers bereide eenvoudige gerechten. Wanneer je 's avonds echt geen zin of tijd hebt/maakt om te koken, maar toch iets gezond wil eten, dan bieden onze diepgevroren gerechten een mooie oplossing. We starten in ons gamma met 3 eenvoudige gerechten, maar o zo'n klassiekers: chili con carne, vol au vent met kip en ballekes in tomatensaus. We zijn hiervoor een samenwerking aangegaan met Jean en Erika van de brasserie 't Wiel, gelegen op de markt van Steenokkerzeel. Al enkele maanden nu bieden zij, tijdens deze Corona tijden, take-away maaltijden aan. Het leek ons nuttig om deze maaltijden in te vriezen in de glazen bakjes van Mi'ssion Nature, zodat je ze kan nuttigen wanneer het je uitkomt. Een eerlijke, eenvoudige en gezonde keuken en daarbij in een zero waste filosofie. Jean en Erika waren direct entousiast om aan ons project mee te werken. Welkom aan boord !

9 APRIL 2021

9 APRIL 2021

Onze wekelijkse nieuwsbrief wordt even op pauze gezet. Gezien we volop werken aan de uitbreiding van ons afhaalpunten netwerk, gaat al onze energie naar dit project. Vandaar dat we besloten hebben om de wekelijkse nieuwsbrief even te onderbreken. Alle nuttige info zoals aktiviteiten, producten en nieuwigheden worden nog steeds gecommuniceerd via onze posts op Facebook en Instagram. Volg ons daar zeker, want er staat nog veel te gebeuren in de komende weken...

31 MAART 2021

31 MAART 2021

Zonet onze 2de restafval vuilbakzak 20L buiten gezet. We blijven op schema. Voor we de "zero waste lifestyle" aangenomen hadden, zaten we makkelijk met 1 restafval vuilbakzak 40L per week !!! Nu zijn we 3 maand ver in 2021 en hebben we onze eerst 40L (2 x 20L) buiten gezet. We zijn op weg om het beter te doen dan vorig jaar... Wat zit er dan nog zoal in onze restafval vuilbak? Hoofdzakelijk chipsverpakkingen (voor chips hebben we geen afdoende alternatief gevonden, niettegenstaande er wel degelijk aperitief hapjes in overvloed zijn in zero waste, doch chips is chips en zoo lekker), snoepverpakkingen (ook hier kopen we al wel eens snoep in plasticverpakkingen), ontschminkingswatjes en plastic oorstokjes (tja de voorraden zijn nog niet op en de adolsecenten brengen dit soort zaken nog wel eens mee van hun kot)... Jullie zien het, er zit echt niet veel meer anders in...In het begin vraagt het wel wat organisatie om de productstromen "op te schonen" naar zero waste productstromen, maar eens het zover is, loopt alles eigenlijk vanzelf. Zero waste boodschappen doen bij Mi'ssion Nature helpt natuurlijk.

18 MAART 2021

18 MAART 2021

Grote verandering op onze website: de geafficheerde prijzen zijn nu excl leeggoed ! Om de transparantie te vergroten naar de consument toe, hebben we besloten om de website aan te passen en de prijzen excl leeggoed te afficheren, met daarnaast telkens de prijs van het leeggoed, als die voorzien is voor het desbetreffende artikel. Dit maakt het winkelen inderdaad een stuk aangenamer en vertrouwder. Je kan de prijzen ook gemakkelijker vergelijken met andere winkels en supermarkten. Gezien de prijs van het leeggoed ook telkens vermeld staat, ben je achteraf niet verrast. Bij de afrekening zal onderaan je winkelkarretje het saldo vermeld staan zonder leegoed met daaronder het statiegeld voor het leeggoed, zodat je een goed overzicht houdt van je totaalbedrag.

We zijn ervan overtuigd dat het op deze manier duidelijk wordt dat verpakkingsvrij boodschappen doen niet noodzakelijk duurder is. De kwaliteitsvolle en lokale producten hebben een faire prijs vergelijkbaar met die van andere winkels. Wij rekenen geen toeslag aan voor het klaarzetten van je bestelling. Het statiegeld is een apart verhaal en krijg je steeds terugbetaald onder de vorm van een leeggoedbon, waarmee je korting krijgt op een volgende aankoop. Net zoals het aloude systeem van de "brouwer"...

15 MAART 2021

15 MAART 2021

TOO GOOD TO GO bestaat 3 jaar ! Om onze overschotten niet te hoeven vernietigen of weggooien, hebben wij Mi'ssion Nature ons aangesloten bij Too Good To Go die via haar online platform maaltijd pakketten aanbiedt aan fors gereduceerde prijzen. Het betreft dus last-minute of snel verkopen. Wij hebben regelmatig groenten en fruit en af en toe zuivelproducten die we op deze manier te koop aanbieden. Ook dat is zero waste: vermijden om overschotten weg te gooien... To Good To Go is een schitterend voorbeeld hoe we onze economie duurzamer kunnen maken en nieuwe business modellen hierrond kunnen uitbouwen. Deze week verscheen nog in het nieuws dat bijna +/-27% van al het voedsel wereldwijd wordt weggesmeten, terwijl een groot deel van de bevolking nog steeds in hongersnood leeft. Dit initiatief is een kleine bijdrage aan dit probleem en wij voelen ons dan ook goed bij het idee dat wij ons steentje bijdragen.

8 MAART 2021

8 MAART 2021

Mi'ssion Nature heeft met haar 4 afhaalpunten stilaan een netwerk van zero waste afhaalpunten opgebouwd. Het netwerk is weliswaar nog niet af, er moeten nog 2 à 4 afhaalpunten bij komen om de regio tussen Brussel-Leuven-Mechelen af te dekken. Dit heeft de aandacht getrokken van de lokale pers zoals reeds eerder gemeld op deze blog. Nu ook heeft de STREEKKRANT interesse getoond om een artikel over ons concept te laten verschijnen in hun editie van 24 februari 2021 Heist-Haacht-Aarschot (blz7). De Streekkrant wordt in meer dan 14.000 brievenbussen gepost, hetgeen leuk is voor ons. Ons doel is en blijft om alle inwoners binnen de regio Brussel-Leuven-Mechelen de mogelijkheid geven om zonder zorgen de plastic verpakkingen een halt toe te roepen door hun boodschappen plastic vrij bij ons te doen. Op deze manier wordt het zo eenvoudig om plastic vrij boodschappen te doen.

26 FEBRUARI 2021

26 FEBRUARI 2021

Onaangekondigde audit van Certisys, het BIO-label keuringsorganisme, met glans doorstaan. Plots staat een controleur voor de poort om een onaangekondigd bezoek af te leggen. Na een korte rondgang en inspectie van de plaats wordt er naar de frigo van groenten en fruit gegaan en wordt er een willekeurig stuk fruit of groente door de controleur uitgekozen. Enkele exemplaren van conférence peren worden meegenomen voor labo onderzoek om te checken of er daadwerkelijk geen enkel spoor te vinden is van pesticiden en andere chemische stoffen. Tevens wordt de naspeurbaarheid van deze peren gecheckt: via de leverbon en de aankoopfactuur wordt nagekeken of ze wel degelijk afkomstig zijn van een bio-gecertificeerde leverancier. Na ongeveer een uurtje werd het bezoek positief afgesloten. De resultaten van het labo onderzoek krijg ik binnen enkele weken doorgestuurd. Trots dat het voor de tweede keer op rij zo vlot is verlopen.

23 FEBRUARI 2021

23 FEBRUARI 2021

Mi'ssion Nature verschijnt op blz 2 in het tweemaandelijks gemeenteblad van Steenokkerzeel "Den Beiaard". Het is de gemeente Steenokkerzeel niet ontgaan dat Mi'ssion Nature voortbouwt aan haar netwerk om de bevolking toe te laten om zonder plastic afval boodschappen te doen. Het vierde punt is sinds midden januari geopend in de Huinhovenstraat te Perk en biedt aan de inwoners van Steenokkerzeel een gemakkelijke manier aan om plastic afval daadwerkelijk te verminderen. Hiermee draagt Mi'ssion Nature ook haar steentje bij aan het groter doel van de gemeente: een duurzame gemeente worden, zijn en blijven in de rand van Brussel, waar het fijn wonen is.

9 FEBRUARI 2021

9 FEBRUARI 2021

Carrefour lanceert een grootschalig plan om de afvalberg serieus te doen slinken. Mi'ssion Nature juicht dit initiatief volmondig toe en we doen mee door onze ideeën te delen met Carrefour. Jij kan ook je bijdrage leveren als je dit wenst. Het programma heet Missie Zero Waste en het is de bedoeling om nog dit jaar in 3 test winkels de maatregelen te implementeren die de consumenten het belangrijkste vinden in de strijd tegen plastic verpakkingen. Neem een kijkje via deze LINK en laat je horen...

1 FEBRUARI 2021

1 FEBRUARI 2021

Duurzame Limoncello, in België ontwikkeld en geproduceerd: SIGNORE. Mi'ssion Nature is een samenwerking aangegaan met Thierry Melotte, oprichter en bezieler van Signore, voor de verdeling van zeer kwaliteitsvolle producten, allen afgeleid van zorgvuldig geselecteerde citrusvruchten. Limoncello wordt grotendeels gemaakt van citrusschillen. Wat gebeurt er dan met de rest ? Signore gaat er prat op dat er niets verloren gaat: het sap wordt deels gebruikt om citroenkoekjes te maken en het overgrote deel wordt als vers geperst citroensap op de markt gebracht. Dit alles in glazen flessen met statiegeld systeem. De filosofie van Signore sluit perfect aan bij deze van Mi'ssion Nature, dus een samenwerking kon niet uitblijven. Vanaf nu zijn twee soorten limoncello beschikbaar (classic en spicy) in drie formaten van flessen (10cl 35cl en 50cl), alsook de citroenkoekjes. Het vers geperste citroensap zal eerstdaags online geplaatst worden, van zodra het eerst vat geleverd wordt.

29 JANUARI 2021

29 JANUARI 2021

Leuke persaandacht gekregen afgelopen twee weken. Naar aanleiding van de opening van het 4de afhaalpunt (zie blog artikel hieronder) hebben we aandacht gekregen van Het Nieuwsblad, van de Gazet van Antwerpen en werden we eveneens vernoemd op het online platform Made in Vlaams Brabant. Ons concept slaat duidelijk aan bij het publiek. Het ligt dan ook in onze bedoeling om in de regio tussen Brussel-Leuven-Mechelen iedere consument een afhaalpunt te bieden dat op maximaal 10km van de woonplaats ligt. Zodanig dat het voor iedere consument mogelijk en zeer gemakkelijk wordt om plastic verpakkingsafval daadwerkelijk te vermijden. We weten dat dit alsnog een inspanning vraagt van de consument, die door het online bestellen zijn boodchappen moet beginnen in te plannen (vooral plannen van de maaltijden voor de komende dagen blijkt nog een drempel te zijn) doch we zijn ervan overtuigd dat de impact van zero waste aan te kopen dermate effectief en groot is, dat de klant uiteindelijk de logische keuze zal maken naar deze vorm van boodschappen doen. Foto Erik Van Eycken

19 JANUARI 2021

19 JANUARI 2021

Mi'ssion Nature opent zijn vierde afhaalpunt : Het Laathof in Perk. Kristien en Patrick Cornette zijn akkerbouwers die hun eigen aardappelen, gerst, tarwe, maïs en wintertarwe telen. In hun hoevewinkel vind je naast hun aardappelen, ook diverse wintergroenten. Zij stappen mee in het verpakkingsvrije project van Mi'ssion Nature en zullen het afhaalpunt bedienen. We hebben uit praktische overwegingen, maar ook bij wijze van experiment, de openingsuren overdag geplaatst: telkens van 9u tot 12u op donderdag en zaterdag. In deze Corona-tijden, waar thuiswerk de regel is geworden, is het juist handig om overdag de boodschappen op te halen, temeer dat het slechts vijf minuten vraagt om ze op te halen, gezien alles al verpakkingsvrijklaar staat. Eens thuisgekomen, hoef je ze ook niet eens meer te ontdoen van de vervelende plastic verpakkingen.

18 JANUARI 2021

18 JANUARI 2021

Zero waste boodschappen doen is altijd een beetje ....plannen. Omdat we beseffen dat plannen niet altijd makkelijk is, maar wel noodzakelijk om plastic vrij te kunnen bestellen, hebben we een WEEKPLANNER opgesteld, die je kan helpen om je weekmenu samen te stellen en onmiddellijk je boodschappenlijstje op te stellen. Dit maakt het een stuk makkelijker om nadien bij Mi'ssion Nature je bestelling online te plaatsen. Probeer het eens ...

14 JANUARI 2021

14 JANUARI 2021

Mi’ssion Nature groeit ! Dit betekent dat niet alleen het aantal afhaalpunten toeneemt, maar dat ook de afhaalpunten zèlf groeipotentieel ontwikkelen. Om die laatste reden hebben we in samenspraak met Luc & Sabine, uitbaters van het afhaalpunt Haacht,  beslist om te verhuizen naar een nieuwe site: de Dijledonk site aan de Oude Keerbergsebaan 8 te Rijmenam.

Mi’ssion Nature stapt mee in het ontwikkelingsproject Imaginair @ Dijledonk om een duurzame marktplaats te ontwikkelen op de oude industriële site van de iconische Meurop meubelfabriek. De bedoeling is dat deze site op termijn een nieuw leven krijgt waar verschillende economische, culturele en sociale activiteiten zullen plaatsvinden.

5 JANUARI 2021

5 JANUARI 2021

Het jaar is voorbij, laatste vuilbakzak van 2020 buiten gezet, tijd dus om een balans op te maken van de afvalberg die we geproduceerd hebben in 2020 als gezin. We hebben maximaal gerecycleerd: glas en papier hebben we nauwgezet gescheiden afgevoerd. GFT werd netjes "ongemengd" aangeboden aan de vuilophaaldienst. Voor de overige voedingsresten hebben we ons "Bokashi" vaten aangeschaft waarmee we deze resten in het vat laten gisten totdat we ze terug onder de grond kunnen stoppen als meststof en bodemverbeteraar. Op vlak van restafval hebben we het iets minder goed gedaan dan vorig jaar: we hebben 6 restafval vuilzakken van 60L afgevoerd (tav 5 vorig jaar). We gaan komende vrijdag 8 januari onze 4de PMD vuilzak buiten zetten (tav 2 vorig jaar). Toch mogen we dit nog steeds als een uitstekend resultaat beschouwen, wetende dat we 1 week op 2 een samengesteld gezin vormen van 7 personen... faut le faire.

1 JANUARI 2021

1 JANUARI 2021

HAPPY NEW YEAR ! Wat een jaar is dit 2020 toch wel geweest ... helemaal in de ban van Corona waren en zijn we jammer genoeg nog steeds. Mi'ssion Nature Bulk Lab blikt tevreden terug op 2020: we wisten een trouw clienteel op te bouwen dat maand na maand aangroeit, we hebben twee extra afhaalpunten geopend die elk op hun beurt een mooie bijdrage leveren aan ons zero waste project, we hebben het product assortiment gevoelig uitgebreid hetgeen zeer gesmaakt werd door onze klanten. Een jaar om tevreden op terug te blikken, zeker als we de vele contacten in ogenschouw nemen. Er wordt stilaan een "community" gevoel merkbaar...

2021 staat in het teken van de bevestiging en van de groei. Onze ambitie is rond het afhaalpunt Kampenhout een netwerk van 5 afhaalpunten te creëren opdat het in de regio Brussel-Leuven-Mechelen mogelijk wordt om standaard je boodschappen plastic vrij te doen zonder op kwaliteit en comfort in te boeten. Er zullen snel enkele afhaalpunten bijkomen..."watch us grow".

25 DECEMBER 2020

25 DECEMBER 2020

HAPPY CHRISTMAS ! Niettegenstaande 2020 een uitzonderlijk en bizar jaar is, hebben we toch genoten van deze intieme editie van Kerstmis. Even onthaasten, in intieme gezinskring, en enkele dagen genieten van de "alledaagsheid der dingen". Even geen afspraken, geen deadlines, geen video-calls, alleen maar "er zijn voor elkaar"... Hopelijk hebben jullie er ook zo van genoten.

16 DECEMBER 2020

16 DECEMBER 2020

Mi'ssion Nature groeit en een mijlpaal werd uitgezet: Hannes De Konink heeft ons team vervoegd om op woensdag avond de klanten te dienen in ons afhaalpunt te Kampenhout. Hannes woont op een boogscheut van het afhaalpunt en is ons concept "zero waste" genegen. Leuk om zien dat de jeugd zich daadwerkelijk interesseert en engageert in dergelijke milieu bewuste projecten. Dus van harte welkom Hannes !

14 DECEMBER 2020

14 DECEMBER 2020

Kerstsfeer ... We maken het ons gezellig in Brouwerij Van Campenhout. Mieke en Kris hebben er weer werk van gemaakt om het jullie, klanten, zo aangenaam mogelijk te maken wanneer jullie ons bezoeken om een heerlijke pizza en Witlov biertjes, om groenten bij boer Koen van De Plukheyde of om je verpakkingvrije boodschappen bij Mi'ssion Nature af te halen. Vrolijk kerstfeest !

11 DECEMBER 2020

11 DECEMBER 2020

Lokaal werken is één van de drijfveren van Mi'ssion Nature, naast het verpakkingsvrij aanbieden van producten (voeding en niet-voeding). We zijn dan ook verheugd om weer een lokale leverancier, dit maal uit Muizen (nabij Mechelen), te mogen verwelkomen. Ingrid Sluys is met haar onderneming Carumbola meegegaan in ons verhaal om verpakkingsvrije en vers bereide Tiramisu aan te bieden. En niet zomaar een Tiramisu...Ingrid maakt die zèlf en zoals ze zegt "geeft ze de Tiramisu een Caribean Twist" met haar Carumbola fruitrum. Wie weet worden er op termijn nog meer producten van haar aangeboden...

26 NOVEMBER 2020

26 NOVEMBER 2020

Lokaal samenwerken is één van de peilers van Mi'ssion Nature. Vandaag werd een samenwerking opgestart met Grondwitloof Van Bael uit Haacht. Witloof is een product van onze streek en dus kon lokaal geteeld grondwitloof niet meer ontbreken in het assortiment. Tom Van Bael was het idee van zero waste genegen en ook voor hem is lokale handel van groot belang. Met liefde geteeld witloof door een gepassioneerde professional garandeert de kwaliteit van het "lof". Samen beslisten we om niet alleen 1ste keus witloof aan te bieden (qua vorm de perfectie benaderend), maar ook 2de keus witloof (zelfde smaak, doch iets minder perfect en evenwichtig qua structuur en vorm). Zero waste is ook durven om minder perfecte waar aan te bieden.

25 NOVEMBER 2020

25 NOVEMBER 2020

Mi'ssion Nature breidt uit en opent een derde afhaalpunt. Met De Smederij in Winksele komt het netwerk van zero waste afhaalpunten tot aan de rand van Leuven. De Smederij, een gerenoveerde Smidse, welbekend in Winksele en omstreken, is een aangename ontmoetingsplaats waar je zowel een hapje en een drankje kan nuttigen in de eetbar, als een meeting organiseren in de weluitgeruste vergaderruimtes. Bier is de passie van één van de eigenaars en dus werd in het pand een micro brouwerij gebouwd. Wij zijn dan ook heel verheugd dat wij ons hier kunnen vestigen. Mi'ssion Nature wil met zijn netwerk van verpakkingsvrije afhaalshops 3 steden met elkaar verbinden: Brussel, Leuven en Mechelen. Hiermee creëren we een gebied waar elke consument in de mogelijkheid zal zijn om de overdadige, vaak onnodige en vervuilende plasticverpakkingen links te laten bij het boodschappen-doen.

20 NOVEMBER 2020

20 NOVEMBER 2020

Vandaag verkoopt de kleuterschool PIT te Wespelaar afhaalmaaltijden. Mi'ssion Nature ondersteunt dit lokale initiatief : in deze gekke Corona tijden kunnen de scholen geen schoolfeesten of eet-avonden organiseren, die nochtans noodzakelijk zijn om de schoolkas te spijzen. Wij zijn verheugd dat we ons steentje kunen bijdragen om zodoende de school te helpen extra educatief materiaal voor de kinderen aan te schaffen. Lokaal elkaar helpen maakt deze periode draaglijker voor iedereen. Samen komen we er door heen. Smakelijk !

10 NOVEMBER 2020

10 NOVEMBER 2020

Wij zijn verheugd dat Mi'ssion Nature weer een lokale handelaar/ambacht tot zijn leveranciers mag tellen. We waren zo tevreden van de leuke attentie die we met Miska's Cupcake Atelier hadden bedacht om ons 1-jarig bestaan te vieren, dat we spontaan het idee hebben gekregen om verder te blijven samenwerken. Mariska Van Gijseghem is de sterke dame achter Miska's Cupcake Atelier en is nu reeds enkele jaren een vaste waarde in en om Kampenhout als het om cupcakes, gepersonaliseerde verjaardagstaarten en cupcake workshops gaat. We zijn gestart met de overheerlijke vers bereide brownies, die in een herbruikbare glazen verpakking worden aangeboden. Geen verloren verpakking meer. Afhankelijk van het succes, zullen we samen zien welke lekkernijen er nog kunnen toegevoegd worden aan ons gamma.

25 OKTOBER 2020

25 OKTOBER 2020

Herfstwandeling met het gezin. In deze moeilijke tijden is het noodzakelijk om toch "uit uw kot" te komen, zolang het nog mag. Ook wij hebben genoten van een mooie zondagnamiddag wandeling in de rand van het Zoniën woud. Even genieten van de gewone dingen...

23 OKTOBER 2020

23 OKTOBER 2020

Verstrengde maatregelen CORONA. NIEUW is dat we vanaf vandaag de klanten vragen om de boodschappen voor 20u te komen afhalen, zodat Mi'ssion Nature niet in overtreding is met het verbod op verkoop van alcoholische dranken nà 20u. Daarnaast respecteren wij alle veiligheidsmaatregelen die nodig zijn om in alle veiligheid je boodschappen te blijven afhalen: wij zetten jullie boodschappen klaar mèt handschoenen en mondmasker. Ook tijdens de afhaalmomenten dragen we ze allebei en letten we erop dat jullie met voldoende "social distancing" boodschappen komen afhalen en staat er steeds ontsmettingsgel voor jullie klaar. Op deze wijze blijven we onze troeven volop uitspelen naast ons zero waste principe: snel afhalen (verblijf op afhaalpunt minimaliseren), cashless (geen geld aanraken, noch code in te tikken op apparaat), veilig (geen wachtrijen), ...

16 OKTOBER 2020

16 OKTOBER 2020

Voor de eerste keer sinds de oprichting van Mi'ssion Nature, zal een partner zijn/haar producten komen voorstellen in ons afhaalpunt. Dit heet dan kruisbestuiving. Tijdens het afhaalmoment nu vrijdag 16 oktober maak je kennis met Laura van Honesse en haar prachtige collectie duurzame basics.  De kleding en accessoires zijn 100% ecologisch en eerlijk gemaakt. Ze gebruiken natuurlijke, biologische stoffen  zoals linnen, hennep, biologisch katoen en bamboe. Deze zijn gezonder voor jou, want vrij van chemische resten. Ze groeien zonder pesticiden, en zijn dus vriendelijker voor mens, dier en natuur. Haar online shop kan je bezoeken door op de hogerstaande link te klikken. Fijn om zien dat ondernemers uit deze sector elkaar vinden en elkaar steunen.

2 OKTOBER 2020

2 OKTOBER 2020

DAG VAN DE KLANT. Om de klanten in de watten te leggen en om ze te bedanken, heeft Mi'ssion Nature 90 glazen potjes laten vullen met een mini-cupcake dat voorzien was van het Mi'ssion Nature logo. Miska's Cupcake Atelier, en tevens klant bij Mi'ssion Nature, heeft deze heerlijke miniatuurtjes gecreëerd. En of ze in de smaak vielen.... Tevens werden de klanten van de pluktuin de Plukheyde getrakteerd op deze cupcakes. Zou dit charme-offensief potentiële klanten overtuigd hebben om ook eens verpakkingsvrij winkelen te proberen?

1 OKTOBER 2020

1 OKTOBER 2020

Mi'ssion Nature Bulk Lab bestaat 1 jaar ! De tijd vliegt. Wat een leuk jaar is het geworden. Vanuit het niets hebben we Mi'ssion Nature opgebouwd en mede dankzij een groep overtuigde klanten hebben we ons weten een plaats te veroveren in de voedseldistributie. Maar niet zomaar een plaats: we bewijzen met ons project dat verpakkingsafval wel echt kan vermeden worden. Iets wat ook wij voor onmogelijk achtten enkele jaren geleden. Niet alleen verpakkingsvrij was ons doel, maar ook zoveel mogelijk lokale producenten en leveranciers betrekken bij dit milieuvriendelijke project. Als er dan ook nog BIO-producten kunnen aangeboden worden is de cirkel zo goed als rond. Na twee assortimentsuitbreidingen (dec 2019 en mei 2020), het als winkel inrichten van het afhaalpunt en het openen van een tweede afhaalpunt kunnen we ons plan verder ontvouwen. Het is onze ambitie om rond Kampenhout een netwerk van 5 à 6 afhaalpunten te creëren waarbij de klant centraal staat: op een moderne manier verpakkingsvrij boodschappen doen, te weten online bestellen, een assortiment aanbieden dat voorziet in de doordeweekse behoeften van gezinnen, boodschappen kunnen ophalen buiten de normale openingsuren zodat er geen stress ontstaat bij het boodschappen doen en cashless afrekenen hetgeen de wachttijden drastisch inkort. Dit zijn enkele van onze troeven. Zonder zorgen zero waste !

23 SEPTEMBER 2020

23 SEPTEMBER 2020

Mi'ssion Nature inspires ... Vanaf begin oktober zal Mi'ssion Nature in zijn wekelijkse nieuwsbrief op woensdag uitpakken met zero waste en korte keten gerechten. De seizoensgroenten van oogsttuin de Plukheyde, eveneens gevestigd in de gebouwen van Brouwerij Van Campenhout ( Labo Café & WITLOV-bier), zijn de inspiratiebron. Zero waste is ook leven en eten volgens de seizoenen. We gaan steeds vertrekken van de week- en seizoensgroenten van de Plukheyde en bouwen daarrond een heerlijk gerecht op met ingrediënten die "verpakkingsvrij" verkrijgbaar zijn bij Mi'ssion Nature. Wij inspireren...Jij kookt ! Door je aan te sluiten bij de Plukheyde en bij Mi'ssion Nature je boodschappen te doen, geniet je van korte keten groenten en fruit (onvergelijkbaar qua smaak) en verminder je de berg plastic afval die men anders vanuit de supermarkt zou meegebracht hebben...Doe de test, het resultaat is spectaculair. Met deze gerechten hopen wij je te inspireren  om "zero waste "boodschappen te gaan doen.

11 SEPTEMBER 2020

11 SEPTEMBER 2020

Het tweede afhaalpunt van Mi'ssion Nature heeft zijn deuren geopend ! Een tiental nieuwsgierige potentiële en lokale klanten kwamen een kijkje nemen en kregen er de nodige uitleg van Luc, Sabine en mijzelf, voor de gelegenheid ook aanwezig in Haacht. Anne-Michaëlle verzorgde het onthaal van de klanten in het afhaalpunt Kampenhout. Ook hier gezelligheid troef: het eigenzinnige eetcafé van Luc en Sabine is een gezellige smeltkroes van smaken, geuren, muziekjes en altijd goedgeluimde uitbaters. Echt een aanrader om er op vrijdag avond na een drukke werkweek even weg te dromen en het weekend goed in te zetten. Na afloop haal je gewoon je verpakkingsvrije boodschappen op en je hoeft het weekend niet meer naar de supermarkt. Handig toch?

2 SEPTEMBER 2020

2 SEPTEMBER 2020

BACK TO SCHOOL! Het moment om op te ruimen en wat te reorganiseren. Ook wij deden dat: onze afhaalruimte is nu volledig afgewerkt en het laatste stuk is onze "wall" - een muur van kisten waarin de bestellingen worden geplaatst. Gemakkelijk om je boodschappen op te halen en we hebben hierdoor meer ruimte gecreëerd in de afhaalshop. Kom eens kijken...

17 AUGUSTUS 2020

17 AUGUSTUS 2020

Net bekend gemaakt: Mi'ssion Nature creëert een tweede Bulk Lab Afhaalpunt. Vanaf 11 september 2020 kunnen er ook in het tweede afhaalpunt, gelegen op de Rijmenamsesteenweg te Haacht (aan café Point Virgule) afvalvrije boodschappen opgehaald worden. Sabine Vangeel en Luc Meulders zullen er uw gastvrouw & -heer zijn. Tevens kan je op het afhaalmoment een hapje en/of een drankje nuttigen in het eigenzinnige eetcafé. Leuk interieur, aangename sfeer, ideaal om op een vrijdagavond het weekend goed in te zetten.

10 AUGUSTUS 2020

10 AUGUSTUS 2020

Terug uit vakantie en hoogtijd om producten uit te stallen in de afhaal ruimte. Vanaf nu kan men producten ook on the spot kopen. Is men iets vergeten te bestellen? Dan kan men ter plaatse droge voeding, dranken en accessoires kopen. We evolueren stilaan naar een zero-waste winkel...

18 JULI 2020 - 2 AUGUSTUS 2020

18 JULI 2020 - 2 AUGUSTUS 2020

ZOMERVAKANTIE ! We zijn er even tussen uit. Even wat tijd voor het gezin en voor wat ontspanning.

 

 

 

Tot binnenkort !

17 JULI 2020

17 JULI 2020

Het mosselseizoen is begonnen...en ja hoor. Mi'ssion Nature en Bols&Co, mosselgroothandel van Kampenhout Sas, gaan samenwerken ! Overheerlijke Zeeuwse mosselen vanaf augustus in een glazen herbruikbare verpakking. De verpakking werd getest en we zullen de Goudmerk mosselen aanbieden in porties van 1kg.

12 JULI 2020

12 JULI 2020

Op vraag van verscheidene klanten zijn we zoek gegaan naar een mooi aanbod van vis. De speciaalzaak Vis&Dis uit Keerbergen is met ons in het project zero waste gestapt en daarom mogen we dan ook met enige trots aankondigen dat we vanaf begin augustus starten met verschillende vis-artikelen: zalm op vel, kabeljauw op vel, garnaal- en kaaskroketten, gerookte zalm en zelfs een vispannetje. En dit volgens ons principe van zero waste: verse vis in de nu reeds vertrouwde glazen verpakkingen, perfect om te voldoen aan de hoge hygiënische eisen voor vis.

4 JULI 2020

4 JULI 2020

We hebben de handen uit de mouwen gestoken en zijn begonnen aan de verfraaiing van de afhaal hall. Inkom geschilderd, leeggoed zone van plaats veranderd, kasten en bar klaargemaakt om producten te ontvangen. We evolueren stillaan naar een afhaalpunt MET mogelijkheid om producten "on the shelf" ter plaatse te kopen. Handig indien men iets was vergeten te bestellen...

24 JUNI 2020

24 JUNI 2020

Eerste audit voedselinspectie FAVV geslaagd. Plots stonden ze voor de deur, onaangekondigd, hoffelijk doch zeer zakelijk, zoals controleurs horen te zijn. Toch altijd wat spannend zo'n eerste controle: doe ik het goed, heb ik destijds alle instructies aangaande hygiëne en voedselveiligheid goed begrepen en in praktijk omgezet? Wel, ja ! De temperatuur van de frigo's en diepvries was OK, de houdbaarheidsdata in de voorraadproducten waren niet overschreden, de algemene hygiëne was in orde...Een goed rapport dus. Jullie kunnen gerust zijn, de voedselveiligheid is bij ons gegarandeerd.

16 JUNI 2020

16 JUNI 2020

Mi'ssion Nature investeert in een bedrijfsauto waarmee we meer zichtbaar worden in de regio. Vandaag trots de auto in ontvangst mogen nemen bij de garage Jennes te Machelen. Prima service en goede begeleiding in het beslissingsproces naar een nieuwe auto. Het werd een electrische VW Golf: 100% electrisch, geen ontploffingsmotor meer... resoluut voor de toekomst gekozen. Tot gauw "on the road"...

11 JUNI 2020

11 JUNI 2020

BIO - audit door Certisys. Dit was voor mij de eerste Bio-audit sinds de opstart begin oktober 2019. Toch altijd weer een speciaal moment, waarbij je "gecontroleerd" wordt. Men checkt je ingangscontrole, men checkt je producten in voorraad, met vergelijkt aankopen en verkopen van Bio producten uit de boekhoudkundige stukken en men neemt willekeurig een product mee voorb labo onderzoek (effectieve afwezigheid van pesticiden enz...). Het is allemaal vlot verlopen, de auditor was aangenaam verrast en meldde me achteraf dat hij voelde dat alles netjes onder controle was. Altijd fijn om horen en om van buitenaf de bevestiging te krijgen dat we goed bezig zijn.

8 JUNI 2020

8 JUNI 2020

We klinken op de 900ste Facebook volger ! Dit zijn 900 personen die bewust bezig zijn met Zero Waste en die geloven in ons concept. Bedankt allemaal om ons dagelijks te volgen, te liken en ... te bestellen. Steeds meer mensen vinden de weg naar ons afhaalpunt en appreciëren de verruiming van ons aanbod. Bij deze bedanken we dan ook iedereen die ons steunt, bij ons bestelt, ons raad geeft en ons aanspoort om verder te doen en waarom niet ook elders in het land een dergelijk initiatief te nemen... Bedankt !

7 JUNI 2020

7 JUNI 2020

Nieuwe producten. De laatste twee weken ben ik druk bezig geweest om nieuwe producten aan onze webshop toe te voegen (zie ook blogpost 22 mei): om en bij de 80 nieuwe referenties in totaal. En de respons van de klanten is heel fijn: bijna elke bestelling bevat nu ook één van deze nieuwe referenties. Dit motiveert ons om ons aanbod nog verder te verruimen, zodat de consument op termijn "al" zijn/haar boodschappen bij Mi'ssion Nature kan doen. En zeg nu zelf: wat is er leuker dan onbezorgd je boodschappen doen en weten dat je na het afhalen "verpakkingsvrij" naar huis kan keren. Wij zorgen er voor !

29 MEI  2020

29 MEI 2020

Net bericht gekregen van Too Good To Go dat we sinds de opstart 100 maaltijden gered hebben van de vuilbak. Door onze overschotten tijdig van de hand te doen, vermijden we dat we slecht geworden fruit, groenten of andere artikelen de vuilbak in moeten kieperen. Ook dat is ZERO WASTE: vermijden dat je zaken moet wegsmijten ... En we doen er mensen nog plezier mee ook. Een pakketje met een waarde van 12,5€ wordt aan 3,99€ verkocht. De uitgespaarde afvalberg vertegenwoordigt een reductie van 250kg CO², hetgeen overeenkomt met de vervuiling van een rit tussen Amsterdam en Kopenhagen. Goed dus voor de planeet en goed voor sommigen hun portemonee...

 

22 MEI 2020

22 MEI 2020

Nieuwe producten ! Na 7 maanden wordt het tijd om een tweede golf nieuwe producten in de webshop in te voeren. Eind november 2019 hadden we een kleine 50 nieuwe artikelen toegevoegd. Nu gaan we voor minstens 80 nieuwe artikelen. Kwestie van het online shoppen aantrekkelijker te maken en de nieuwsgierigheid van iedereen wat aan te wakkeren. Met de zomer voor de deur komen er extra fruitsoorten bij, bereidingen zoals kip curry en krablsa, frisse BIO dranken alsook leuke dressings voor bij de salades... Dit is slechts een greep van de nieuwigheden. En natuurlijk nog steeds zonder enige plastic-verpakking. Hou in de verschillende productcategoriën de subrubriek "Nieuw" in de gaten, want dààr worden de nieuwe producten eerst in ondergebracht. Veel plezier met de ontdekkingen...

15 MEI 2020

15 MEI 2020

Vandaag weer de E-Bike van stal gehaald: een levering in Steenokkerzeel op 5km van Bulk Lab. Altijd prettig om te zien dat een levering in deze tijden zo geapprecieerd wordt. Dit was ook de bedoeling: mensen helpen om in deze vreemde tijden op een veilige manier hun boodschappen thuis te bezorgen. Fijn is ook om te zien dat er geen misbruik gemaakt wordt van het feit dat de leveringen nu tijdelijk gratis zijn... op deze manier kunnen we de mensen die het nodig hebben, steeds helpen.

11 MEI 2020

11 MEI 2020

Eindelijk ging mijn hoofdleverancier van herbruikbare glazen verpakkingen IKEA weer open. Ik heb niet tè lang moeten wachten alvorens ik binnen kon. De voorraad weckpotten 0,5L en de rechthoekige lage bakjes is aangevuld. De verkoop kan weer gestaag gaan groeien, no limits !

10 MEI 2020

10 MEI 2020

MOEDERDAG. Dit wordt voor iedereen waarschijnlijk de meest bizarre Moederdag ooit. Vele mama's worden dan ook virtueel in de bloemetjes gezet of sommigen krijgen bloemen "geleverd" vermits ze zelf overhandigd krijgen er voor velen nog niet inzit. Mi'ssion Nature heeft via sociale media ideeën voorgesteld, waarop enkele klanten positief hebben gereageerd: een verrassingsmand samenstellen met diverse leuke producten voor mama. Zo hebben we ook enkele mama's gelukkig gemaakt met verpakkingsvrije cadeautjes...

27 APRIL 2020

27 APRIL 2020

De lente is in het land: hoog tijd voor aardbeien en asperges. Voor het eerst sinds onze opening begin oktober 2019 kunnen we aardbeien en asperges aanbieden, van Belgische bodem en BIO. Benieuwd wat het wordt: de smaaak, de constante aanvoer, de prijzen die nog moeten dalen... kortom onze nationale moet trots het gaan waarmaken.

21 APRIL 2020

21 APRIL 2020

Vandaag onze 800ste volger op Facebook morgen verwelkomen ! Eigenlijk best trots. Bedankt lieve mensen. Hopelijk blijven wij onze klanten en volgers inspireren om de "zero waste" life style verder aan te houden en door te geven aan onze kinderen. Het zijn zij die het hard nodig gaan hebben om hun toekomstige leefomgeving aangenaam en gezond te houden. Duurzaam omspringen met alle materialen, of het natuurlijke materialen zijn of kunstmatige... verantwoord leven biedt de meeste kansen op een gezonde toekomst.

17 APRIL 2020

17 APRIL 2020

Vandaag de eerste PMD vuilbakzak van het jaar 2020 buitengezet. Wat zit er zoal in? Hoofdzakelijk blikjes kattenvoer voor onze "bejaarde" kat, die we in haar oude dag willen verwennen met lekker eten...Voor de rest zitten er nog wat "verdwaalde" drank blikjes in en restanten van plastic flessen huishoudproducten die we nog hadden staan. Het duurt lang vooraleer alle plastic flacons uit de voorraadkasten opgebruikt zijn. Gaat het ons lukken om ook zoals in 2019 slechts twee PMD zakken te vullen? We gaan een tandje moeten bijsteken...

10 APRIL 2020

10 APRIL 2020

Bijna een maand al leven we in "lockdown light". Al blijft Zero Waste onze drijfveer, graag leg ik nu de nadruk op het gemak en de veiligheid om bij ons de boodschappen te doen: geen lange wachtrijen, weinig contact met andere mensen (dus minder risico op besmetting), alles staat klaar, een groot deel is BIO, verswaren zijn van topkwaliteit en voor een groot deel lokaal. Zeg het voort en stuur gerust de buren, kennissen en vrienden naar ons om Mi'ssion Nature Bulk Lab eens uit te proberen. Wat betreft de verpakkingen kan ik goed blijven draaien: de verpakkingen komen vlot terug (maar blijf ze binnenbrengen) en ik heb enkele verpakkingen gewijzigd waardoor we nu met z'n allen iets minder "rechthoekige lage bakjes" gebruiken.

 

2 APRIL 2020

2 APRIL 2020

Sinds het uitbreken van het Corona virus en de verstrengde maatregelen die hierop volgden, zijn jullie talrijk om de weg naar onze Zero Waste afhaalshop te vinden. Online bestellen, veilig je boodschappen ophalen, zonder plastic verpakking huiswaarts keren en lokale handelaars steunen. Daarbij nog lekkere BIO groenten, fruit en droge voeding...en verse producten van lokale leveranciers. We combineren moderniteit en degelijkheid van onze voeding. De toekomst, zeker nu...Het aantal leveringen aan huis neemt gestaag toe, en de oudere personen zijn ons hier dankbaar voor, op deze manier beschermen we hen.

19 MAART 2020

19 MAART 2020

Sinds de verstrengde maatregelen rond het coronavirus zijn het aantal bestellingen drastisch gestegen: bedankt lieve klanten om aan ons te denken. We hopen dat we alle nieuwe klanten kunnen blijven inspireren: lokaal, bio, online bestellen en afhalen...en dit alles verpakkingsvrij. Nu de economie zich terugplooit naar de essentie van het leven, wordt duidelijk wat onze kracht is.

13 MAART 2020

13 MAART 2020

Ons afhaalpunt blijft ondanks de verstrengde corona maatregelen gewoon open. Wij hebben desondanks ook onze hygiënische maatregelen verstrengd bij het klaarmaken van de bestellingen:

-we wassen onze handen nog meer dan tevoren

-we dragen permanent latex handschoenen.

Om hulpbehoevenden bij te staan in deze moeilijke periode bieden we bij een bestelling vanaf 80€ tijdelijk gratis levering aan huis met onze bakfiets tot max 10km van ons afhaalpunt te Kampenhout tot 15 april.

4 MAART 2020

4 MAART 2020

Vandaag hebben we onze eerste restafval vuilzak van 2020 buitengezet. We zijn wat ontgoocheld dat het al zo vroeg op het jaar moest, maar de eindejaarsfeesten en -maaltijden zijn toch niet altijd zo zero waste als we ze zouden wensen...

We zijn wel nog steeds in de runnig om ons niveau van verleden jaar, slechts 5 restafval vuilzakken, te evenaren. Dit zou nog steeds een succes zijn, als men zich herinnert hoeveel zakken we vroeger niet buiten zetten...

Onze PMD is nog lang niet vol... dus hier loopt het goed.

Ook wij bestellen bij Mi'ssion Nature, en dit helpt enorm om de plastic afvalberg te verminderen.

25 FEBRUARI 2020

Tijdens de maand februari hebben we zo'n 500 flyers bedeeld in de straten en de wijken rondom de site van het Labo Café, waarin Mission Nature gevestigd is.

 

6 FEBRUARI 2020

6 FEBRUARI 2020

Mi'ssion Nature gaat zijn 5de maand in. Het is een geweldig avontuur, waarbij alles wat we tot hiertoe bedacht en opgezet hebben ook daadwerkelijk functioneert. Het allerleukste is het contact met klanten, met jullie: we hebben dezelfde doelstelling en dat voelt prettig. Single-use plastic verpakkingen moeten echt onze wereld uit, willen we dat onze kinderen en kleinkinderen in een leefbare wereld kunnen blijven opgroeien en evolueren.

Na 4 maanden testdraaien en opstarten, is het tijd om een ruimer publiek aan te spreken. We beginnen met de inwoners van Kampenhout uit de Brouwerijstraat en aanpalende straten alsook de inwoners uit de wijk Ter Bronnen. Zij hebben onze flyer in de bus gekregen en hopelijk worden ze getriggerd ...

In de komende dagen en weken zullen we de andere wijken van Kampenhout en Berg informeren over ons uniek concept: Zonder Zorgen Zero Waste.

31 JANUARI 2020

31 JANUARI 2020

Vandaag leveren we iets origineels: geschenkjes voor een babyborrel. Hoe leuk is dit ! Een klantenkoppel organiseert dit weekend een babyborrel ter gelegenheid van de geboorte van hun kindje. Ze maken deel uit van de zero waste community, die we stilaan hebben opgebouwd met onze klanten en vroegen ons naar een ,origineel "zero waste" presentje om na de babyborrel aan hun vrienden en kennissen mee te geven. Samen gebrainstormd en dit is het geworden: 30 potjes Muesli mix en 30 potjes Snoep mix (de traditionele Joris muisjes, beertjes en mandarijntjes) verpakt in herbruikbare glazen potjes. Wanneer men de potjes terugbrengt, ontvangt men een tegoedbon, waarmee de volgende aankoop weer net iets leuker wordt...ZERO WASTE ZONDER ZORGEN

28 JANUARI 2020

28 JANUARI 2020

Afgelopen week hebben we aan jullie, onze klanten, een oproep gedaan om suggesties en aanbevelingen te formuleren omtrent een tweede assortimentsuitbreiding. De eerste had medio november - begin december plaatsgevonden. De respons was leuk en we zijn dan ook blij dat er zo constructief is mee gedacht. Bedankt hiervoor !

We denken er aan om een klantenavond te organiseren in de nabije toekomst, waar we naast het proeven van onze klare gerechten en dranken uit ons assortiment, ook een gezamenlijke brainstormingssessie zullen organiseren om de prioriteiten van deze tweede assortiments uitbreiding samen te bepalen.

Als tweede deel van de avond voorzien we een uitwisseling van tips & tricks aangaande de zero-waste lifestyle. Jullie waren ook talrijk om dit te vragen. Van elkaar leren versterkt het community en samenhorigheidsgevoel. Jullie horen nog van ons aangaande deze avond.

21 JANUARI 2020

21 JANUARI 2020

Deze week belonen we onze klanten afhalers. Elke afhaler krijgt een proevertje mee, ofwel enkele koekjes van Sweet Little Belgium uit Tildonk, beter bekend van het merk Betty & Albert, ofwel wat chocolade van onze leverancier NAO uit Brussel, die heerlijke chocolade maakt op duurzaam verantwoorde en biologische wijze. Hiermee willen wij onze trouwe klanten bedanken voor hun zero waste engagement. Dit alles in een leuk glazen potje, natuurlijk herbruikbaar !

10 Januari 2020

10 Januari 2020

Tijdens de maand december heeft Mi'ssion Nature 25 porties gered via het online platform Too Good To Go. Ook dit is zero waste: vermijden dat voedsel in de vuilbak terechtkomt, als je dan toch eens wat over hebt.

30 December 2019

30 December 2019

Na een dag inventaris in Bulk Lab (verplicht nummertje einde jaar) even frisse neus halen en naar huis lopen. Prachtige zonsondergang in onze mooie gemeente Kampenhout.

21 & 22 December 2019

21 & 22 December 2019

Net voor de feesten genieten van één van de mooiste kerstmarkten van Europa: Keulen ! Hier geen plastic, maar alle glazen en bekers met statiegeld (2,5€ / beker). Alles smaakt zo veel beter in echte glazen en keramische bekers. En of je ze terugbrengt... dit systeem werkt perfect en het straatbeeld is proper...niets slingert op de grond. Zero waste, het kan en het moet...

17 December 2019

17 December 2019

Het einde van het jaar is in zicht. Onze restafval vuilbak is bijna vol...maar het is nog maar de 2de restafval vuilbak die we gaan buiten zetten sinds we terug zijn uit zomervakantie. Ja, U leest het goed, sinds begin augustus is dit nog maar onze tweede restafval vuibak. Hopelijk halen we het tot einde jaar. Dan zal onze teller op 5 vuilbakzakken staan voor 2019 ! Voor een gezin met 5 kinderen is dit niet slecht, zou ik zeggen. Dan spreken we nog niet over de PMD vuilbak: 2 tot nu toe...Minder plastic afval vergaren is echt mogelijk en binnen handbereik, zonder aan kwaliteit in te boeten. Je aankooppatroon aanpassen is wat elke burger zou moeten doen, en wat elke burger kan doen...met Mi'ssion Nature Bulk Lab doe je aan Zero Waste Zonder Zorgen.

16 December 2019

16 December 2019

Kerst nadert en dus hoog tijd om Bulk Lab afhaalpunt op te smukken. Alle kerstversiering in de Kringloopwinkel van Vilvoorde gehaald. Zero Waste = Re-use...en je draagt sociaal ook je steentje bij. We maken het gezellig in de Brouwerijstraat te Kampenhout...

12 December 2019

12 December 2019

Europa doet wel degelijk iets aan het klimaat door een beleid te ontwikkelen om onze regio te behouden van erger, zelfs al lijkt het alsof er niets gebeurt... Maar het gaat traag, heel traag. Dit promotiefilmpje van Europa geeft een beeld van wat de ambities zijn en wat de maatregelen zijn, doch nu moeten ze nog waargemaakt worden. Ieder individu kan en moet zijn steentje bijdrage, hoe klein die ook is. Alle kleine beetjes helpen en ... het voordeel van een individuele aktie is "elke dag opnieuw kan je beslissen om iets te doen en als je al eens een dag mist, kan je gewoon de volgende dag opnieuw ervoor gaan". Jij beslist.

11 December 2019

11 December 2019

Vandaag zèlf boodschappen gedaan: zowel bij Mi'ssion Nature als bij De Plukheyde. Alles wat je nodig hebt, is hier te vinden. Volledig verpakkingsvrij - geen single use plastic meer...en BIO. Iedereen kan op deze manier zijn of haar steentje bijdragen aan een schonere wereld.

4 December 2019

4 December 2019

Zero Waste is ook het minimaliseren van overschotten… maar als die er toch zijn, komt het er op aan om ze alsnog te gebruiken voor iets nuttigs. Vandaag heeft Mi’ssion Nature Bulk Lab zich aangesloten bij Too Good To Go, het online platform dat overschotten aanbiedt aan zéér lage prijzen, om alsnog producten aan te bieden alvorens ze weg te gooien…  Vanaf vandaag worden twee verrassingspakketten voor een waarde van 12€/ pakket aangeboden voor 3,99€ / pakket. Bij Mi’ssion Nature Bulk Lab zullen hoofdzakelijk fruit, groenten en kruidenierswaren zoet & zout aangeboden worden...Try it en laat je verrassen.
 

3 December 2019

3 December 2019

Vanmorgen eerste bestelling voor thuislevering ontvangen.

Morgennamiddag wordt dus de eerste rit met electrische bakfiets gemaakt: een mijlpaal voor Bulk Lab !

 

28 November 2019

28 November 2019

Vandaag heeft Europa de noodtoestand voor het klimaat uitgeroepen. Een symbolische actie zou men zeggen. Neen, vergis U niet: het is tijd dat we met zijn allen beseffen dat we iets moeten doen. Elk individu KAN dit...wij bij Mi’ssion Nature bieden de mogelijkheid om zonder zorgen plasticvrij je boodschappen te doen. Een kleine stap die, als ze navolging krijgt, grote resultaten kan opleveren. 

 

Mis onze promoties niet

Weetjes & aanbiedingen