Zo werkt het

mission nature
mission nature

1.BESTEL ONLINE

Doe je boodschappen in onze webshop en kies uit een ruim aanbod van lokale & bio-producten zonder plastic verpakkingen, duid aan of je wenst af te halen in ons afhaalpunt te Kampenhout of je wenst geleverd te worden.

Wij zorgen ervoor dat al je boodschappen verpakt worden in herbruikbare verpakkingen (de eerste keer is het niet nodig om met eigen verpakkingen te komen, wij voorzien ze) en dat ze klaarstaan op het afhaalpunt of zorgen ervoor dat ze geleverd worden tot aan je voordeur.

2.HAAL JE BESTELLING AF

Haal je zero waste bestellingen af bij Mi'ssion Nature Bulk Lab in Kampenhout (Labo Café):

-op woensdag voor bestellingen die ons uiterlijk maandagavond 24:00 bereikt hebben.

-op vrijdag of zaterdag voor bestellingen die ons uiterlijk woensdagavond 24:00 bereikt hebben.

3.LAAT JE BESTELLING LEVEREN

Indien je voor een levering hebt gekozen, zal je de dag voor levering een bericht krijgen met vermelding van het geplande tijdstip van levering. Afhankelijk van de drukte kan het zijn dat hier licht van afgeweken wordt. Er wordt geleverd in een straal van 15km rond Kampenhout, waarmee we Mechelen, Leuven en de Oostrand van Brussel bereiken: :

-op woensdag voor bestellingen die ons uiterlijk maandagavond 24:00 bereikt hebben.

-op vrijdag of zaterdag voor bestellingen die ons uiterlijk woensdagavond 24:00 bereikt hebben.

4.BRENG DE HERBRUIKBARE VERPAKKINGEN TERUG IN CIRCULATIE

Breng de lege verpakkingen (potten, bokalen, bakjes en flessen) gereinigd en onbeschadigd terug en ontvang een leeggoed bon, in mindering te brengen bij een volgende online aankoop. Je kan tot 2 leeggoedbonnen per bestelling ingeven.

Bij levering kan je ook steeds je gebruikte leeggoed meegeven. Altijd handig om dit reeds klaar te zetten en liefst in een houten kist die je samen met je boodschappen had besteld. Dit vergemakkelijkt de logistiek aanzienlijk.

Wij reinigen een tweede maal de verpakkingen alvorens ze weer in omloop te brengen.

Bulk Lab afhaalpunt

Mi’ssion Nature is de uitdaging aangegaan om klanten/consumenten verpakkingsvrije producten aan  te bieden zonder zorgen en met behoud van comfort en kwaliteit. Zero waste aankopen zijn mogelijk, doch men moet er verschillende winkels voor aandoen om zijn/haar boodschappentas volledig te vullen. Niet elke winkel/grootwarenhuis biedt immers verpakkingsvrije producten aan. En als ze er aanbieden, beperkt het zich altijd tot enkele product groepen.

Mi’ssion nature biedt een ruim basis assortiment aan waarmee gezinnen hun "standaard" aankopen, gaande van brood, dranken, vlees, vis en groenten & fruit over droge voeding naar huishoudelijke en persoonlijke hygiëne producten, kunnen realiseren zonder hiervoor verschillende winkels te moeten aandoen. Verpakkingsvrij aankopen op één enkel adres.

Het principe werd eenvoudig gehouden en is volledig van deze tijd: online aankopen, afhaling of levering kiezen, cashless afrekenen, boodschappen ophalen of geleverd worden... Mi’ssion Nature heeft het klaargespeeld om als eerste aanbieder op de Belgische markt een volledig assortiment verpakkingsvrije producten aan te bieden en tot aan je voordeur te brengen.

Samenwerken met lokale handelaars

Lokale verankering en samenwerking met de slager, bakker, kaashandel, viswinkel, ijsroomfabrikant, koffiebranderij, brouwer ...van bij ons !

Korte en eenvoudige logistiek, nauw partnership met vooruitdenkende en lokale leveranciers van producten met topkwaliteit, een doordacht assortiment herbruikbare verpakkingen en een locatie die de actuele tijdsgeest van “boodschappen-doen” weerspiegelt, zijn de factoren die de klant een duurzame ervaring geeft waarbij ecologie, lokale economie en persoonlijk contact met de winkelier vooraan staan.
Voor de herbruikbare verpakkingen werd gekozen voor een systeem met statiegeld, een systeem dat zijn diensten al bewezen heeft in de drankenhandels en dat goed ingeburgerd is onder de consumenten.

Herbruikbare verpakkingen

Mi’ssion Nature heeft gekozen voor materialen die duurzaamheid uitstralen: glas (oneindig recycleerbaar, sterk en hygiënisch), aluminium (beschermt volledig tegen licht), katoen/linnen en hout. Een overzicht van de types en prijzen van de verpakkingen met statiegeld vind je elders op deze site.

Bij teruggave van onbeschadigde en propere verpakkingen zal een tegoed bon worden uitgeschreven, die bij een volgende aankoop in mindering kan gebracht worden. Teruggenomen verpakkingen worden adequaat gereinigd opdat deze op een hygiënisch verantwoorde wijze opnieuw kunnen gebruikt worden.

De klant wordt een actieve speler in dit circulaire economische model.

mission nature
mission nature
mission nature
mission nature

Afhalen zonder zorgen

Afhalen zonder te moeten winkelen is op zich een fijne ervaring, temeer de locatie tot de verbeelding spreekt:

-Afhaalpunt Kampenhout : een prachtige vierkantsbrouwerij in het centrum van Kampenhout, een landelijke gemeente bij uitstek. De eigenaar baat er een micro brouwerij uit (Brouwerij Van Campenhout – WITLOV bier) alsmede een restaurant/brasserie (LABO CAFE) dat inmiddels is uitgegroeid tot "the place to be" in Kampenhout.

Voor en/of na het afhalen van de boodschappen kan er gerust een drankje en een hapje genuttigd worden in een gezellige sfeer.

Leveringen thuis of op het werk

Niet iedereen heeft de mogelijkheid of de tijd om de verpakkingsvrije boodschappen af te halen. Daarom biedt Mi’ssion Nature ook leveringen aan, thuis of op het werk. Mi’ssion Nature heeft resoluut voor duurzaam transport gekozen, om het milieu te sparen. Afhankelijk van de afstand en de weersomstandigheden wordt er met een electrische bakfiets of met een electrische auto geleverd.

Prijs:  7€ incl. BTW vanaf een aankoop van 60€ incl BTW en excl leeggoed

             GRATIS vanaf een aankoop van 100€ incl BTW en excl leeggoed

Voorwaarden:

-maximum 15km vanaf Brouwerijstraat 23, 1910 Kampenhout,

-minimum aankoopbedrag 60€ incl. BTW en excl. leeggoed,

-leveringen steeds op woensdag en vrijdag tussen 15u en 19u,

-opgave verplicht van afleverplaats indien niet thuis (beschut tegen regen),

-er wordt aangeraden om steeds 1 kist als leeggoed mee te bestellen (doch niet verplicht),

-leeggoed wordt retour meegenomen, waarna men een leeggoedbon krijgt die men in mindering kan brengen bij een volgende aankoop.

mission nature
mission nature

De duurzame gemeenschap

In de site Kampenhout is ook het afhaalpunt van De Plukheyde gevestigd. De Plukheyde is een project dat startte in 2016 en dat na 3 jaar volledig vorm heeft gekregen. De oogsttuin De Plukheyde is een CSA. CSA staat voor Community Supported Agriculture, of duurzaam boeren voor en door de gemeenschap. Het is voor de volgende generaties dat alle leden van de community die ecologische ommezwaai bewust willen maken om de keten te verkorten en zorgvuldiger met onze natuurbronnen om te springen.

Als deelnemer van de Plukheyde ga je een engagement aan voor één oogstseizoen, dit is van 1 april tot en met 31 maart, waarbij het jaarabonnement verschilt naargelang je gezinssamenstelling. Wekelijks zijn er twee afhaal avonden woensdag en vrijdag, waarop de deelnemers hun vooraf on-line bestelde groenten en fruit kunnen afhalen. Deel uitmaken van De Plukheyde laat gezinnen toe om bij te dragen tot de korte voedselketen, om voortaan van gerechten met meer smaak te genieten, om vergeten groenten te ontdekken en om tijdens de afhaalomenten mensen uit de buurt te ontmoeten.

mission nature
mission nature

Mis onze promoties niet

Weetjes & aanbiedingen