Waarom verpakkingsvrij kopen?

Waarom zou je dit doen?

OMDAT WE WILLEN LATEN ZIEN DAT HET KAN

OMDAT WE WILLEN LATEN ZIEN DAT HET KAN

Vele mensen denken dat je geen boodschappen kan doen zonder verpakkingen. In de traditionele supermarkt koop je de verpakking er eigenlijk steeds bij. We staan er niet bij stil, maar het is wel zo. Verpakkingen beschermen je product en houden het langer vers, dat is een feit. Maar als je nu eens de verpakkingen zou kunen hergebruiken?

Dit is wat Mi'ssion Nature doet. We werken samen met onze leveranciers die alle verswaren direct in de herbruikbare verpakkingen plaatsen, er wordt niet "overgepakt". De droogwaren worden in ons magazijn uit bulkverpakkingen overgepakt naar de herbruikbare potten, bakjes, flessen en zakjes...

 

 

 

 

OMDAT ER GEWOON TEVEEL AFVAL IS

OMDAT ER GEWOON TEVEEL AFVAL IS

Zwerfvuil, plastic soep in de oceanen, overvolle vuilnisbelten, ... we kennen het allemaal, maar staan er niet altijd bij stil. Doch we werken dit zèlf in de hand doordat we allemaal producten mèt verpakking blijven kopen. Als we onze aankoopgewoonten niet aanpassen, zal deze afvalberg maar blijven groeien...

Consumenten hebben de mogelijkheid om verpakkingen te weigeren, doch dit is niet gemakkelijk en vraagt moed en doorzettingsvermogen. Je moet al gauw verschillende winkels aandoen om je verpakkingsvrije boodschappen samen te stellen.

OMDAT WE DE LOKALE ECONOMIE WILLEN ONDERSTEUNEN

OMDAT WE DE LOKALE ECONOMIE WILLEN ONDERSTEUNEN

Mi'ssion Nature biedt een volledig assortiment aan boodschappen aan. Verswaren mogen hier dus niet in ontbreken:brood, vlees, charcuterie, kaas, vis en zelfs vers bereide gerechten. We slagen erin om ze in herbruikbare verpakkingen (glazen bakjes) aan te bieden. Maar hoe kan dit dan? En wat met de houdbaarheid ?

Lokaal is het sleutelwoord: Mi'ssion Nature werkt nauw samen met de plaatselijke bakker, slager, kaasboer, vishandel en traiteur. Mi'ssion Nature levert elke week de benodigde verpakkingen en de lokale handelaars plaatsen de dag van levering of afhaling de producten in de glazen bakjes in plaats van ze in een plastiekje/papiertje in te pakken. Hiermee garanderen we de versheid van de producten.

De lokale handelaars waren direct te vinden voor het concept en werken dus maar al te graag mee. Op deze manier is een fijne lokale samenwerking tot stand gekomen, waar iedereen beter van wordt.

 

 

OMDAT WE DE DREMPELS TOT VERPAKKINGSVRIJ WINKELEN WILLEN WEGNEMEN

OMDAT WE DE DREMPELS TOT VERPAKKINGSVRIJ WINKELEN WILLEN WEGNEMEN

Verpakkingsvrij winkelen is vandaag de dag nog niet zo gemakkelijk.

Ofwel kan je terecht in een verpakkingsvrije winkel, maar die hebben begrijpelijkerwijze niet altijd een volledig boodschappen assortiment, waardoor je toch nog naar een andere winkel moet voor je boodschappen.

Ofwel ga je naar de traditionele supermarkt, maar dan moet je uiteindelijk toch nog een aantal andere winkels aandoen om aan je verpakkingsvrije boodschappen te geraken, want supermarkten bieden voornamelijk slechts fruit, groenten en noten in bulk aan.

Ga ja dan uiteindelijk naar de slager, vishandel en bakker met je eigen verpakkingen (zakjes, bakjes ...) dan voel je toch enige schroom om telkens weer te vragen of de handelaar je verpakkingen aanvaardt.

Mi'ssion Nature neemt al deze drempels weg.  We hebben voor alle producten de meest gepaste herbruikbare verpakking voor jou reeds uitgekozen, je hoeft hier niet over na te denken.

We leveren daarbij ook nog aan huis, dus geen gesleur met herbruikbare verpakkingen.

Bij de levering nemen we je lege verpakkingen mee terug en krijg je voor de waarde van deze verpakkingen een tegoedbon die je korting geeft op je volgende aankoop.

Bij Mi'ssion Nature bestellen is net zoals bij de supermarkt bestellen...maar je bent bij ons wel zeker dat je geen gram wegwerpplastic bij je boodschappen krijgt.

 

OMDAT JE WEL DEGELIJK IMPACT HEBT DOOR BIJ ONS TE BESTELLEN

OMDAT JE WEL DEGELIJK IMPACT HEBT DOOR BIJ ONS TE BESTELLEN

Mi'ssion Nature heeft een volledig assortiment aan boodschappen samengesteld zonder plastic wegwerpverpakkingen:

1.Een groot deel van ons productassortiment wordt in herbruikbare verpakkingen aangeboden: glazen bakjes, glazen potten, aluminium cilinders, glazen flessen, katoenen zakjes.

2.Een ander deel van ons product assortiment kopen we reeds verpakt aan. Hierbij hebben we steeds gelet op de recycleerbaarheid van de verpakkingen: dus uitsluitend glazen of kartonnen verpakkingen. Ander type verpakkingen komen bij ons niet in aanmerking.

3.Om enigszins de impact op het milieu, lees CO2 uitstoot door transport, te beperken, hebben we er ook voor gekozen om zo veel mogelijk producten uit eigen streek/land en uit de ons omringende landen te betrekken. Enkele uitzonderingen blijven mogelijk, we zijn niet perfect.

-> door deze 3 elementen te combineren, heb je dus wel degelijk impact, steeds opnieuw bij elke aankoop.

 

 

 

OMDAT JE DE CO² UITSTOOT BEPERKT TELKENS JE BESTELT

OMDAT JE DE CO² UITSTOOT BEPERKT TELKENS JE BESTELT

Door bij Mi'ssion Nature te bestellen, spaar je niet alleen wegwerpverpakkingen uit en voorkom je dat ze de afvalberg vergroten, maar door je boodschappen ook te laten leveren, moet je niet zelf naar de supermarkt rijden en voorkom je ook extra CO2 uitstoot. Mi'ssion Nature levert met electrische voertuigen zonder uitstoot.

Ook de productie van onze herbruikbare verpakkingen, die telkens weer opnieuw gebruikt kunnen worden, veroorzaken in hun geheel minder CO2 uitstoot dan de productie van alle wegwerpverpakkingen, die je elke keer ook mee naar huis brengt en onmiddellijk weggooit.

Elke keer je bestelt bij Mi'ssion Nature beperk je dus opnieuw de CO2 uitstoot, telkens weer.

 

OMDAT ONZE HERBRUIKBARE VERPAKKINGEN SCHONER ZIJN DAN WEGWERPVERPAKKINGEN

OMDAT ONZE HERBRUIKBARE VERPAKKINGEN SCHONER ZIJN DAN WEGWERPVERPAKKINGEN

Veel plastics zijn vandaag te recycleren, maar men vergeet dat dit proces veel energie vraagt en dat daarbij ook nog eens extra CO² de lucht in geblazen wordt. Herbruikbare verpakkingen produceren vraagt ook energie en produceert ook CO², doch door het herhaaldelijk gebruik (méér dan 50 keer) moet je die uistoot dus delen door het aantal keren dat deze verpakkingen gebruikt kunnen worden. Natuurlijk moet je ook rekening houden met het reinigen van deze verpakkingen, dat ook energie vraagt. De balans is echter ruimschoots positief voor de herbruikbare verpakkingen.

Ook is recyclage van plastics geen oneindig proces zoals het met glas wel het geval is. Er zijn dus limieten aan de recyclage van, plastics.

Plastic en karton dat in aanraking komt met voedsel mag niet uit gerecycleerd plastic bestaan. Daardoor is voedsel nooit verpakt met gerecycleerd plastic of karton.

OMDAT VELE WEGWERPVERPAKKINGEN OVERBODIG ZIJN

OMDAT VELE WEGWERPVERPAKKINGEN OVERBODIG ZIJN

Men kent het wel: verpakkingen rond verpakkingen die op hun beurt dan nog eens gesealed zijn in een grootverpakking. Ooit eens bij stilgestaan of dit wel nodig is en of dit niet anders kan?

Bij Mi'ssion Nature letten we  erop om zoveel mogelijk in bulk mee te geven zoals fruit, groenten, ... Als het echt niet anders kan, verpakken we minimalistisch (ttz met zo weinig mogelijk materiaal) en herbruikbaar. Glas, aluminium, katoen en hout zijn de herbruikbare materialen waaruit onze verpakkingen vervaardigd zijn. Niets is hierdoor overbodig, de verpakkingen worden teruggebracht en opnieuw in circulatie gebracht na grondig reinigen. Circulaire economie ...

OMDAT VELE KLEINTJES 1 GROTE MAKEN

OMDAT VELE KLEINTJES 1 GROTE MAKEN

Ons gezin bespaart jaarlijks zo'n 45 zakken van 40L restafval en 10 zakken 40L PMD afval, dit zijn 55 zakken van 40L !

Met zo'n 250 gezinnen kan je jaarlijks een 25M zwembad vullen met al het uitgespaarde afval... vele kleintjes hebben ,dus wel degelijk impact.

Stel je voor dat een hele gemeente of stad overschakelt naar verpakkingsvrije boodschappen...

Wanneer iedereen zijn individuele verantwoordelijkheid hierin neemt, krijg je daarbij een fijn gevoel. Leuk om weten wanneer je "goe bezig" bent!

Mis onze promoties niet

Weetjes & aanbiedingen